Θέλει επανεξέταση του ατυχήματος Verstappen-Hamilton η Red Bull

Christian Horner

Μπορεί οι οδηγοί της Formula 1 να ετοιμάζονται για τις εντός πίστας μάχες τους, όμως αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη η εκτός πίστας κόντρα της Red Bull Racing και της Mercedes.

Μετά τον πόλεμο δηλώσεων που ακολούθησε το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, η Αυστριακή ομάδα κατέθεσε στη παγκόσμια ομοσπονδία αίτημα επανεξέτασης του συμβάντος.

Ένα συμβάν που κόστισε ακριβά αφού σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας, Christian Horner, ο λογαριασμός ανέρχεται στα 1.8 εκ. δολάρια! Και ταυτόχρονα, κόστισε βαθμολογικά, πράγμα που μάλλον απασχολεί πολύ περισσότερο.

Ο Lewis Hamilton τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση με τον Max Verstappen, την εξέτισε πριν την πραγματοποίηση του pit stop και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος του αγώνα, έφτασε στη νίκη!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Max Verstappen

Η Red Bull στοχεύει είτε σε αλλαγή της ποινής, πράγμα που θα φέρει ετεροχρονισμένη αλλαγή στα αποτελέσματα του προηγούμενου αγώνα και κατά συνέπεια στη βαθμολογία, είτε αποκλεισμό του Βρετανού πρωταθλητή από ένα Grand Prix.

Προς το παρόν, πρέπει να πείσει τη FIA πως έχει στη διάθεσή της νέα στοιχεία, τα οποία θα δικαιολογήσουν να ανοίξει ξανά η υπόθεση. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Grand Prix της Ουγγαρίας, την Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Θα αρχίσει στις 17.00 και θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοκλήσης. Σε αυτή, οι δυο ομάδες επιτρέπεται να έχουν έως 3 μέλη τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ