Το video παρουσίασης της Aston Martin Valkyrie Spider

Aston Martin Valkyrie Spider

Ο σωστός τρόπος για να συστηθεί ένα συγκλονιστικό hypercar, είναι με ένα κινηματογραφικό video – κι αυτό ακριβώς έκανε η Aston Martin για την Valkyrie Spider, την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου της με εσάνς Formula 1.

Η «Βαλκυρία» γεννήθηκε από τη συνεργασία της βρετανικής μάρκας με τη Red Bull Racing, απέκτησε έκδοση για πίστα, την AMR Pro, που είναι ακόμα πιο ακραία ενώ πλέον έχει και έκδοση δίχως οροφή.

Θα παραχθεί σε μόνο 85 μονάδες, οι παραδόσεις της θα αρχίσουν το 2022 και όσα την αφορούν, είναι εξίσου συγκλονιστικά με όσα αφορούν τις «αδερφές» της. Η μοναδική διαφορά με την κλειστή Valkyrie αφορά το σχεδιασμό των θυρών που ναι μεν ανοίγουν προς τα πάνω, αλλά όχι με τη διάταξη «φτερών γλάρου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κοινά στοιχεία αφορούν στον V12 6.5 λίτρων που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα στον οποίο έχει βάλει το χέρι της η Κροατική Rimac. Η συνολική ιπποδύναμη αγγίζει τα 1140 άλογα!

Όμως η αφαίρεση των δύο τμημάτων της οροφής συνεπάγονται μείωση της τελικής ταχύτητας. Αυτή πέφτει από τα 350 χιλιόμετρα/ώρα στα 330 αλλά είναι ένας συμβιβασμός με τον οποίο δύσκολα θα προβληματιστούν οι 85 τυχεροί που θα την αποκτήσουν.

Δείτε περισσότερα, στο εντυπωσιακό video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ