«Παίζει» με τα χιόνια η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (video)

Mercedes-AMG GT τέλος παραγωγής 2022

Η επόμενη γενιά της Mercedes-AMG GT Coupe κρύβεται καλά ως επτασφράγιστο μυστικό. Ακόμη και στο ολιγόλεπτο video που διαρρέει στο διαδίκτυο, δεν είναι και πολλά τελικά αυτά που αποκαλύπτονται.

Το μεγαλύτερο μυστήριο γύρω από το νέο γερμανικό μοντέλο, έχει να κάνει κυρίως με τα μηχανικά μέρη, διότι εμφανισιακά λίγο ή πολύ το σχήμα του διακρίνεται. Οι φήμες λοιπόν γύρω από τους κινητήρες που θα το εξοπλίσουν, πάνε και έρχονται.

mercedes amg gt b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν ακουστεί σχεδόν τα πάντα. Από εξηλεκτρισμένο 4λιτρο ή υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο με ή όχι υβριδική λειτουργία, αλλά και φυσικά κάποιον V8. Ο τελευταίος μάλιστα είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται κάτω από το καπό του καμουφλαρισμένου μοντέλου που πρωταγωνιστεί στα πλάνα, σε κάποια παγωμένη λίμνη κάπου στην Σκανδιναβία. 

Οι έχοντες… ώτα σε καλή κατάσταση, θα συμφωνήσουν ότι για τέτοιος ακούγεται. Όπως και να ‘χει, ένας V8 δεν θα αποτελέσει έκπληξη σε κανένα βαθμό, παρά την εξέλιξη 4κύλινδρων υβριδικών μοτέρ από το σπορ τμήμα AMG της Mercedes.

mercedes amg gt c

Το ερώτημα όμως παραμένει. Πόσους ίππους άραγε να αποδίδει; Αν πρόκειται για τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4 λίτρων από την AMG GT 63 SE Performance, οι γλώσσες μιλούν για περισσότερους από 800. Αλλά αυτά είναι προς το παρόν, μόνο υποθέσεις.

Στο αισθητικό κομμάτι, η νέα AMG GT Coupe θα διαφοροποιείται σε σχέση με την… εξαδέλφη SL, με διαφορετική μάσκα και προβολείς, αλλά και προφυλακτήρα. Εν τω μεταξύ, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο ήταν αυστηρά διθέσιο, το καινούριο θα είναι 2+2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ