Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro ουρλιάζει στη Laguna Seca

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από το να απολαύσετε ένα θηρίο 1000 αλόγων στην πίστα; Μα φυσικά, δύο θηρία 1000 αλόγων στην πίστα.

Ο λόγος για δύο Aston Martin Valkyrie AMR Pro, την τελευταία βερσιόν του θηρίου που δημιούργησαν από κοινού η εμβληματική βρετανική ομάδα και η ομάδα Formula 1 της Red Bull Racing. Μόνο που σε αντίθεση με την «βασική» έκδοση της Βαλκυρίας, αυτή έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Είναι πιο φαρδιά, έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και είναι αρκετά πιο ελαφριά καθώς κάποιος σκέφτηκε να πετάξει τις μπαταρίες και το υβριδικό σύστημα. Ξέρετε κανέναν petrolhead που να διαφωνεί; Ούτε εμείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι αυτό το εντυπωσιακής αεροδυναμικής απόδοσης τέρας που θυμίζει τα αγωνιστικά πρωτότυπα των αγώνων αντοχής, παίρνει ώθηση μόνο από τον ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 6.5 λίτρων που προέρχεται από την Cosworth, δουλεύει στις 11.100 στροφές ανά λεπτών και που βγάζει 1000 οραξάτα άλογα.

Η Valkyrie AMR Pro δημιουργήθηκε αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, με την Aston Martin να κατασκευάζει μόνο 40. Οι δύο εξ αυτών πρωταγωνιστούν στο παρακάτω video και κάνουν επίδειξη ικανοτήτων και ήχου στη θρυλική πίστα της Laguna Seca, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πατήστε play για να τις απολαύσετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ