Το εσωτερικό του Skoda Enyaq iV προέρχεται από ανακυκλωμένο πλαστικό

Skoda Enyaq iV

Η βιωσιμότητα και η κυκλική οικονομία είναι όροι που ακούγονται ολοένα και περισσότερο αλλά η αλήθεια είναι πως δεν κατανοούν όλοι το νόημά τους. Γι’ αυτό έχουμε ένα σαφές παράδειγμα για εσάς.

Ο λόγος για το Skoda Enyaq iV, το ηλεκτρικό SUV που πέρα από την προηγμένη τεχνολογία με την οποία εφοδιάζεται, αξιοποιεί και... απορρίμματα. Ναι, απορρίμματα. Συγκεκριμένα, πλαστικά μπουκάλια που κάποιος πέταξε κι άλλα πλαστικά που οδηγήθηκαν στην ανακύκλωση, πέρασαν μία λεπτομερή διαδικασία ώστε να αποκτήσουν και δεύτερη ζωή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Skoda και οι συνεργάτες της, τα αξιοποιούν ως εξής: αρχικά τα συνθλίβουν, τα λιώνουν και τα μετατρέπουν σε κόκκους, δηλαδή πρώτη ύλη. Αυτοί περνούν νέα επεξεργασία και εξελίσσονται σε νήματα κι έπεται σε ύφασμα με υψηλή αισθητική και αντοχή.

Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας χρησιμοποιείται σε διάφορα μέρη της καμπίνας του μοντέλου της τσέχικης μάρκας: στα καθίσματα, στις πόρτες, στο ταμπλό κι αλλού. Σε μία διαδικασία που κάνει την κυκλική οικονομία, πράξη.

Δείτε το πως στο ενδιαφέρον video που ετοίμασε η Skoda...

To Skoda Enyaq διατίθεται και στη χώρα μας, μάλιστα πρόσφατα η γκάμα του μοντέλου εμπλουτίστηκε με την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση 80x των 265 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ