Στην Ελλάδα το ισχυρότερο ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV (τιμή)

Skoda Enyaq iV 1

Η γκάμα του ηλεκτρικού Enyaq iV εμπλουτίστηκε με την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση 80x των 265 ίππων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda ανακοίνωσε νέο τιμοκατάλογο που περιλαμβάνει και την μοναδική τετρακίνητη έκδοση του ηλεκτρικού Enyaq iV, ανεβάζοντας τις διαθέσιμες εκδόσεις του μοντέλου στις πέντε.

Skoda Enyaq iV 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, το Skoda Enyaq 80x έχει ένα επιπλέον ηλεκτρομοτέρ στον εμπρός άξονα (109 PS), με αποτέλεσμα να του εξασφαλίζει χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η συνδυαστική ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος φτάνει τους 265 ίππους και η ροπή τα 425 Nm, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις που εξασφαλίζει στο μεγάλο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda να είναι αρκετά δυνατές. Για να "πιάσει" τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται 6,9 δλ., με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Η φόρτιση της μπαταρίας των 82 kWh, 77 kWh καθαρή, απαιτεί 11 ώρες σε wallbox ισχύος 11 kW (έχει αντίστοιχης ισχύος ενσωματωμένο φορτιστή) και εξασφαλίζει σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP 488 χλμ. αυτονομίας. Επιπλέον, το τετρακίνητο Enyaq 80 iV έχει δυνατότητα ρυμούλκησης τρέιλερ βάρους έως 1.400 κιλών.

Skoda Enyaq iV 2

Η τιμή της κορυφαίας έκδοσης 80x του Skoda Enyaq iV έχει καθοριστεί στα 50.300 ευρώ και σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά” πέφτει κοντά στα 45.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ