Δείτε το RS Q e-tron εν δράσει!

Audi RS Q e-tron

Η Audi προκάλεσε αίσθηση με την ανακοίνωση της «επίθεσής» της στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ με ένα ολοκαίνουριο, ηλεκτρικό πρωτότυπο. Και η αποκάλυψή του δεν απογοήτευσε.

Το RS Q e-tron θα οργώσει τον Ιανουάριο του 2022 τα ερημικά εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, επιδιώκοντας να γίνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που θα κερδίσει στην πιο απαιτητική αγωνιστική δοκιμασία στον πλανήτη.

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες αλλά και ένα μονόλεπτο video που αποκαλύπτει το ηλεκτρικό της θηρίο, δείχνοντας και στιγμές του εν δράσει. Και σίγουρα όλο αυτό είναι μία πρόγευση, ενός εγχειρήματος που θα απασχολήσει και θα προβληθεί με εντυπωσιακό τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τον ηλεκτρικό κατακτητή της ερήμου στο video που ακολουθεί...

Κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ορίστε περισσότερα:

- Το RS Q e-tron εφοδιάζεται με TFSI κινητήρα βενζίνης ο οποίος μέχρι πρότινος έδινε ώθηση στα αγωνιστικά μοντέλα της Audi στο DTM (Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού)

- Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί αποκλειστικά ως φορτιστής της μπαταρίας

- Το σύστημα κίνησης είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Κάθε άξονας διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU), αξιοποιώντας κι εδώ την αγωνιστική τεχνογνωσία της Audi – αυτή τη φορά από τη Formula E!

- Υπάρχει και τρίτος ηλεκτροκινητήρας που λαμβάνει την ενέργεια του TFSI και φορτίζει τη μπαταρία εν κινήσει

- Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 50 kWh

- Το παραπάνω σύστημα κίνησης έχει απόδοση που φτάνει τα 500 kW – μεταφράζοντας το: 670 ίππους

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- H Audi έχει στρατολογήσει μία πραγματική Dream Team για το Ράλι Ντακάρ 2022: Stephane Peterhansel, Carlos Sainz και Mattias Ekstrom!

Audi RS Q e-tron

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ