Επίσημη αποκάλυψη των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron

Audi Q4 e tron

Η Audi αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό Q4 e-tron μαζί με την κουπέ εκδοχή του, το Q4 Sportback e-tron, προσθέτοντας έτσι στη γκάμα της τα μικρότερα από πλευράς διαστάσεων, ηλεκτρικά SUV της.

Το νέο Audi Q4 e-tron θα πλαισιώσει το μεγάλο ηλεκτρικό SUV Audi e-tron, καθώς επίσης και το 4θυρο κουπέ επιδόσεων Audi e-tron GT, σε μια οικογένεια ηλεκτρικών της γερμανικής μάρκας που αυξάνεται συνεχώς.

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των μεσαίων ηλεκτρικών SUV και θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (Οκτώβριο το Sportback).

Σχεδιαστικά, η Audi μας δείχνει τη νέα αισθητική φιλοσοφία των ηλεκτρικών της μοντέλων, δημιουργώντας στην περίπτωση του Q4 e-tron ένα αμάξωμα με δυναμικά τονισμένες γραμμές, κοντούς προβόλους και μεγάλους τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για το Sportback, η οροφή χαμηλώνει στο πίσω μέρος και καταλήγει σε κουπέ σχήμα, έχοντας την αεροτομή εδρασμένη μέσα στο παράθυρο. Σημειώστε ότι η σχεδίαση αυτή προσφέρει στο Q4 Sportback έναν πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26, ενώ το «απλό» Q4 έχει 0,28.

Στο πεδίο των διαστάσεων, το μήκος του Q4 e-tron αγγίζει τα 4,59 μέτρα, το πλάτος τα 1.865 χιλιοστά και το ύψος τα 1,613 μέτρα, έχοντας παράλληλα ένα μεταξόνιο 2,76 μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Audi υπόσχεται έναν αρκετά πρακτικό χώρο αποσκευών 520 λίτρων (535 λτ. στο Sportback), ο οποίος θα μπορεί να φθάσει στα 1.490 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ