Volvo PHEV Recharge: Γιατί είναι τα καλύτερα premium SUV;

Volvo XC60 PHEV

Με μια πληρέστατη γκάμα, τα plug-in υβριδικά Volvo της οικογένειας Recharge συνδυάζουν τα καλύτερα από τον κόσμο των ηλεκτρικών και εκείνον των συμβατικών αυτοκινήτων, εντός και φυσικά εκτός των τειχών της πόλης.

Ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα κίνησης των μοντέλων της η Volvo έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια γκάμα επιλογών που χαρακτηρίζονται τόσο για την υψηλή συνολική τους απόδοση όσο και για το άκρως φιλικό περιβαλλοντικά «πρόσωπο» που παρουσιάζουν.

Volvo plug-in υβριδική γκάμα recharge 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα αμιγώς ηλεκτρικά να αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τη σουηδική εταιρεία, τα plug-in υβριδικά μοντέλα της σειράς Recharge είναι ίσως εκείνα που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για τον Έλληνα οδηγό. Τον οδηγό που ψάχνει ένα αυτοκίνητο που να συνδυάζει με εντυπωσιακά ολοκληρωμένο τρόπο την οικονομία με την premium αίσθηση και τις επιδόσεις σε κάθε συνθήκη.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα είναι ο «συνδετικός κρίκος» προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον για τη Volvo και γι' αυτό το λόγο φέρουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, τις μπαταρίες και τον ηλεκτρικό τους κινητήρα. Έτσι καταφέρνουν να προσφέρουν με χαρακτηριστική ευκολία την αυτονομία κίνησης που απαιτείται σε ένα ταξίδι εκτός των τειχών και να το συνδυάσουν αυτό με την εξαιρετική οικονομία και τους ιδιαίτερα χαμηλούς -ή ακόμη και μηδενικούς- εκπεμπόμενους ρύπους στο αστικό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα για την πλήρη γκάμα Volvo Recharge PHEV

Μηδενικοί ρύποι και οικονομία καθημερινά

Ως plug-in υβριδικά τα μοντέλα της Volvo που ανήκουν στη σειρά Recharge προσφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στο οδηγό τους από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο. Η μπαταρία τους μπορεί να φορτιστεί ακόμη και από οικιακή πρίζα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να δώσει έτσι τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Volvo plug-in υβριδική γκάμα recharge 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το παραπάνω προκύπτει ένα σημαντικότατο διπλό όφελος, το οποίο είναι οι μηδενικοί ρύποι που «εκπέμπονται» από τα Volvo Recharge στο περιβάλλον όπου κινούνται, αλλά και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος κίνησης ανά χιλιόμετρο. Το τελευταίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία ειδικά τώρα που οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ενώ ανάλογα με τις καθημερινές σας ανάγκες κίνησης μπορείτε να καλύψετε αποστάσεις ακόμη και χωρίς να ενεργοποιηθεί ποτέ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Έτσι, επί της ουσίας, τα plug-in υβριδικά Volvo θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ηλεκτρικά μοντέλα με εναλλακτικό «πλάνο», ένα πλάνο που προκύπτει από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος είναι πάντα έτοιμος να αναλάβει τα ηνία και να ξεδιπλώσει και τις υπόλοιπες αρετές του συστήματος.

Ανάλογα με το plug-in υβριδικό Volvo Recharge τις επιλογής σας και σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ξεκινά από τα 45 και μπορεί να φτάσει έως και τα 90 χιλιόμετρα, με το σύστημα να επωφελείται και να φορτίζει την μπαταρία του και από την ανάκτηση ενέργειας που πραγματοποιείται κάθε φορά που επιβραδύνετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υψηλά στάνταρ σε κάθε τομέα

Αυτό που χαρακτηρίζει επίσης όλα τα μοντέλα της σειράς Recharge είναι τα υψηλά επίπεδα της ποιότητας κύλισης και άνεσης, τα οποία ενισχύονται ακόμη περισσότερο όταν λειτουργεί μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ. Επίσης κοινό χαρακτηριστικό των plug-in υβριδικών Volvo είναι η άμεση απόκριση στο πάτημα του δεξιού πεντάλ και οι δυναμικές επιταχύνσεις τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, οι οποίες συνοδεύονται από αθόρυβη λειτουργία ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης αλλά και τη λειτουργία των ήσυχων και πολιτισμένων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Volvo plug-in υβριδική γκάμα recharge 2022

«Μείνατε» από μπαταρία; Κανένα πρόβλημα!

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης των Volvo Recharge εξασφαλίζει ότι δεν θα νιώσετε ποτέ κανένα άγχος αναφορικά με την προσφερόμενη αυτονομία του αυτοκινήτου σας. Ακόμη και αν εξαντλήσετε τη μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας, το υβριδικό σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να θέτει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης εκτός λειτουργίας με κάθε ευκαιρία. Παράλληλα, αν πρόκειται να μπείτε σε αστικό περιβάλλον και έχετε εξαντλήσει την μπαταρία σας, μπορείτε να την φορτίσετε εν κινήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Έτσι φτάνοντας σε περιβάλλον πόλης μπορείτε να κινηθείτε αμιγώς ηλεκτρικά εξοικονομώντας καύσιμο και χωρίς ρύπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λειτουργία του προηγμένου υβριδικού συστήματος θα μπορούσε να αποτελεί σημείο αναφοράς με τη μετάβαση από τη χρήση όλων των κινητήρων μόνο σε ηλεκτρική λειτουργία και το αντίστροφο να μην γίνεται αισθητή παρά μόνο σε επίπεδο αυξημένης απόδοσης. Ο οδηγός έχει παράλληλα στη διάθεση του τρία προγράμματα λειτουργίας τα pure (αμιγώς ηλεκτρικό), hybrid (υβριδική λειτουργία) και power με το τελευταίο να δίνει έμφαση στον δυναμικό τρόπο απόδοσης.

Υψηλών απαιτήσεων για κάθε ανάγκη

Sedan, στέισον ή SUV, η Volvo έχει στη γκάμα της και ένα plug-in υβριδικό μοντέλο για κάθε απαίτηση. Τα SUVs XC40, XC60 δίνουν τη λύση στη μικρομεσαία και μεσαία κατηγορία αντίστοιχα με το μεγάλο XC90 να προσφέρει έως και επτά θέσεις στη καμπίνα του. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας που προσφέρουν τα station wagons, η Volvo έχει στη γκάμα της το V60 και για τους φίλους των παραδοσιακών sedans τα S60 και S90 φροντίζουν με το παραπάνω για την κάλυψη των απαιτήσεων τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα μοντέλα της Volvo διακρίνονται φυσικά για τα υψηλά επίπεδα ποιότητας, την αίσθηση πολυτέλειας που επικρατεί στην φιλόξενη καμπίνα τους αλλά και το χαρακτηριστικό σκανδιναβικό στιλ με τις καθαρές γραμμές που σας καλωσορίζει κάθε φορά που αντικρίζετε το Volvo σας ή κάθεστε στη θέση του οδηγού. Φυσικά τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης συμπληρώνουν την εικόνα με τον πλέον... καθησυχαστικό τρόπο, με τη σουηδική εταιρεία να αποτελεί άλλωστε εκτός από πρωτοπόρο και εταιρεία που συνεχίζει να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα για την πλήρη γκάμα Volvo Recharge PHEV

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ