Volvo EX40: Από 38.588 ευρώ και αυτονομία έως και 573 χλμ.

Volvo EX40 1

Με «παραδοσιακό» SUV παρουσιαστικό, το premium Volvo EX40 είναι ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη εντός και εκτός πόλης, εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους.

Η Volvo είναι από τις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε αυτή τη μεταβατική για τους τέσσερεις τροχούς περίοδο, διαθέτοντας ήδη μια ευρεία γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που ξεχωρίζουν στις κατηγορίες τους.

Volvo EX40 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εν λόγω αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα πολυπόθητα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η σουηδική εταιρεία εδώ και 10ετίες, όπως είναι τα υψηλά επίπεδα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Αναμφίβολα ένα από τα SUV των Σουηδών που ενδιαφέρει άμεσα και τους οδηγούς της ελληνικής επικράτειας είναι το νέο EX40.

Με μήκος που φτάνει τα 4.440 χλστ. και χώρο αποσκευών άνω των 410 λίτρων, το ηλεκτρικό SUV της Volvo με την χαρακτηριστική σκανδιναβική αισθητική μπορούν να καλύψει με άνεση τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Όλοι οι επιβαίνοντες θα εκτιμήσουν την υψηλή ποιότητα κύλισης, την ευρύχωρη και ήσυχη καμπίνα αλλά και τις λύσεις συνδεσιμότητας που προσφέρει το προηγμένο multimedia σύστημα.

Volvo EX40 3

Το νέο EX40 είναι διαθέσιμο με τρία προηγμένα ηλεκτρικά συστήματα με την κίνηση στα δύο πρώτα να φτάνει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στη βάση της γκάμας βρίσκεται το μοντέλο με τον ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα των 238 ίππων και την μπαταρία με την ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα των 66 kWh. Το σύστημα εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις για το EX40, με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 7,3 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η αυτονομία φτάνει έως και τα 478 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP.

Volvo EX40 6

Ακολουθεί η ισχυρότερη πισωκίνητη έκδοση με το μοτέρ των 252 ίππων και την μεγαλύτερη μπαταρία που προσφέρει χωρητικότητα 82 kWh και δίνει πραγματικά τέλος στο όποιο σχετικό άγχος του οδηγού αναφορικά με την αυτονομία. Διαφοροποίηση στη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα δεν υπάρχει έναντι της έκδοσης των 238 ίππων με το «άλμα» να βρίσκεται στην αυτονομία που φτάνει έως και τα 578 χλμ.

Η κορυφαία 4κίνητη έκδοση με τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες έρχεται να προσφέρει ασύλληπτες μέχρι πριν από λίγα χρόνια επιδόσεις προτάσσοντας παράλληλα και μια σαφώς πιο δυναμική συμπεριφορά. H ισχύς στα «Twin Motor» μοντέλα των Σουηδών σκαρφαλώνει στους 408 ίππους και τα 670 Nm ροπής και έτσι τα 0-100 περιορίζονται στα μόλις 4,8 δλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo EX40 4

Παράλληλα, η μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία των 82 KWh είναι παρούσα και στις ισχυρότερες εκδόσεις και εξασφαλίζει έτσι αυτονομία έως και 537 χλμ. Οι προηγμένες μπαταρίες της Volvo εξασφαλίζουν εύκολη και απρόσκοπτη φόρτιση και στο σπίτι. Χρειάζονται έως και οχτώ (8) ώρες σε τυπικό Wallbox των 11 kW, ενώ μπορούν να αξιοποιήσουν ταχυφορτιστή έως 200 kW και να φορτίσουν από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από μισή ώρα.

Το Volvo EX40 επωφελείται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και απαλλάσσεται από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο, ενώ μπορεί να παρκάρει δωρεάν σε δημοτικές θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Volvo EX40 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, τα premium SUVs της σουηδικής εταιρείας καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών ή 100.000 χιλιομέτρων, με τις συστοιχίες μπαταριών τους να φέρουν έξτρα 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.), ενώ καλύπτονται και από 5ετή οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Η τιμή εκκίνησης του νέου Volvo EX40, σε συνδυασμό με την επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» των 9.000 ευρώ και την επιδότηση απόσυρσης αυτοκινήτου συμβατικής τεχνολογίας των 2.000 ευρώ, έχει καθοριστεί στα 38.588 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ