Volkswagen Tiguan: Το πληρέστερο οικογενειακό SUV (video)

Volkswagen Tigaun 2023 1

Το δημοφιλές SUV απέκτησε ανανεωμένη εμφάνιση και εμπλουτισμένο εξοπλισμό, θωρακίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ηγετική του θέση στην κατηγορία των C-SUV.

Το Volkswagen Tiguan αποτελεί σταθερή αξία στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, χάρη στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα και φυσικά του κύρος του. Διαθέτει πληθώρα επιλογών στην γκάμα κινητήρων και με το πρόσφατο αισθητικό φρεσκάρισμα απέκτησε πιο δυναμική και νεανική εικόνα.

Volkswagen Tiguan 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το ρετουσάρισμα δεν το άφησε πίσω σε τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Ενσωματώνει πολλά προηγμένα συστήματα του Group Volkswagen, όπως το σύστημα απενεργοποίησης της καύσης των δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους, τον άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης, το φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων και την μείωση των εσωτερικών τριβών του κινητήρα.

Διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο 

Στην καμπίνα του ανανεωμένου Tiguan, οι αλλαγές εντοπίζονται στο νέο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με πλήκτρα αφής και στην ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με το νέο σύστημα πολυμέσων MIB3 και σύστημα κλιματισμού με πλήκτρα αφής. Το κάθισμα του οδηγού προσφέρει καλή πλευρική στήριξη και η θέση οδήγησης είναι άνετη και όσο ψηλή αρμόζει σε ένα SUV.

Τα πλαστικά που αποτελούν το εσωτερικό του γερμανικού οικογενειακού SUV είναι κορυφαίας ποιότητας μαλακά και σκληρά, και το μεταξύ τους μοντάρισμα έχει γίνει με ευλάβεια. Τα καθημερινά σας μικροαντικείμενα θα βρείτε να τα βολέψετε σε μία από τις πολλές θήκες που διαθέτει όλη η καμπίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο χώρος για τους επιβάτες είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας, όπως και αυτός του πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται από τα 510 έως τα 615 λίτρα, ανάλογα με την θέση του συρόμενου πίσω καθίσματος. Πίσω θα βολευτούν με αρκετή έως και τρεις ενήλικοι επιβάτες.

Volkswagen Tiguan 2023 8

Η γκάμα κινητήρων του Volkswagen Tiguan αποτελείται από εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και μία plug-in hybrid. Αναλυτικότερα, την βάση της βενζινοκίνητης γκάμας καταλαμβάνει ο 1.5 TSI των 130 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων και ακολουθεί ο ισχυρότερος 1.5 TSI με τους 150 ίππους και δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου ή αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG.

Στην κορυφή των εκδόσεων βενζίνης συναντάμε τον 2λιτρο TSI με 190 ή 245 ίππους που φέρουν στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION και εφοδιάζονται αποκλειστικά με το διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο DSG.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volkswagen Tiguan 2023 5

Οι εκδόσεις πετρελαίου αφορούν τον 2λιτρο TDI που προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, με 122, 150 και 200 ίππους. Η έκδοση με τους 122 ίππους συνδυάζεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η ισχυρότερη των 150 ίππων μπορεί εφοδιαστεί και με αυτόματο σασμάν DSG. Η τελευταία μπορεί να εξοπλιστεί και με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Η 200άρα έκδοση προσφέρεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση.

Η Volkswagen προσφέρει το ανανεωμένο Tiguan για πρώτη φορά και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (βενζινοκινητήρας 1.4 TSI 150 ίππων και ηλεκτροκινητήρας 115 ίππων). Η συνδυαστική ισχύς στο Tiguan eHybrid είναι 245 ίπποι και η μέγιστη ροπή 400 Nm.

Volkswagen Tiguan 2023 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία (κατά WLTP) είναι περίπου 50 χιλιόμετρα, με τη μέγιστη ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση να φτάνει τα 130 χλμ./ώρα. Πάνω από αυτήν την ταχύτητα, το SUV μεταβαίνει αυτόματα σε υβριδική λειτουργία.

Πέρα από την φιλικότητα προς το περιβάλλον, τις κρατικές διευκολύνσεις (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο και απαλλαγή από τα δημόσια τέλη στάθμευσης), η plug-in hybrid έκδοση του ανανεωμένου Tiguan χαρίζει και δυνατές επιδόσεις.

Volkswagen Tiguan 2023 4

Παράλληλα, όλες οι εκδόσεις προσφέρουν χαμηλό κόστος χρήσης, με την plug-in hybrid να έχει λιανική τιμή προ φόρων κάτω από τα 40.000 ευρώ και να ενδείκνυται για εταιρική χρήση.

Τέλος, το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan καλύπτεται από δύο χρόνια εγγύηση για τα μηχανικά του μέρη (με δυνατότητα επέκτασης για άλλα τόσα), με την μπαταρία της plug-in hybrid έκδοσης να καλύπτεται για οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ