Ταξιδεύουμε στα Κύθηρα με την Ford Mustang Mach-E

Με Ford Mustang Mach-E στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα, εκεί όπου γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη, είναι ένας must προορισμός για όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν πανέμορφες παραλίες και να τις συνδυάσουν λοφώδες τοπίο και πλούσια ιστορία.

Τα μαγευτικά Κύθηρα βρίσκονται στη Ν. Ελλάδα μεταξύ της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Είναι ένα νησί με ιστορία και ανθρώπινη παρουσία που ξεπερνά τα 6.000 χρόνια, χαρακτηρίζεται ορεινό και έχει πολλές κοιλάδες, οι οποίες καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν έτσι τις πανέμορφες παραλίες των Κυθήρων.

Με τα τρία κύρια και επιβλητικά κάστρα του, τις περίπου 350 εκκλησίες, τα δεκάδες ιδιαίτερα σημαντικά αρχαιλογικά ευρήματα, αλλά και τα σπήλαια τους, τα Κύθηρα γοητεύουν τον επισκέπτη με την φυσική τους ομορφιά και την κάτι παραπάνω από πλούσια ιστορία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με το ενετικό κάστρο να δεσπόζει, η πρωτεύουσα των Κυθήρων είναι αναμφίβολα γραφική και εντυπωσιακή
Με το ενετικό κάστρο να δεσπόζει, η πρωτεύουσα των Κυθήρων είναι αναμφίβολα γραφική και εντυπωσιακή

Παράλληλα, τα Κύθηρα δίνουν τη δυνατότητα σε όσους τα επισκεφτούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πολλές outdoor δραστηριότητες (όπως για παράδειγμα το θαλάσσιο καγιάκ και το hiking) που θα τους φέρουν ακόμη πιο κοντά σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας που περικλείεται από θάλασσα.

Τα Κύθηρα είναι ορεινά, με δύο κύριες οροσειρές, στα ανατολικά και στα δυτικά αντίστοιχα και ένα οροπέδιο ανάμεσά τους. Οι ψηλότερες κορυφές στα ανατολικά είναι το Βουνό του Διγενή (474 μ.) και η Αγία Μονή, ενώ στα δυτικά ο Μερμηγκάρης φτάνει σε ύψος τα 506 μ. με τη Βίγλα να ακολουθεί στα 476 μέτρα.

Η επίσκεψη στο χωριό Αβλέμονας είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη
Η επίσκεψη στο χωριό Αβλέμονας είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις ιδιαιτερότητες των Κυθήρων που δεν απαντάται συχνά στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι η ομώνυμη πρωτεύουσά του δεν είναι και ο μεγαλύτερος οικισμός -4ος με 281 κάτοικους. Οι 3.605 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι μοιρασμένοι στα 60 περίπου γραφικά χωριά με μεγαλύτερο από αυτά τον Ποταμό των 476 κατοίκων, με την Αγία Πελαγία και το Άνω Λιβάδι να ακολουθούν με 419 και 284 κάτοικους.

Βρισκόμενα στο σημείο όπου συναντώνται το Ιόνιο, το Αιγίο και το Κρητικό πέλαγος, τα Κύθηρα δεν θα μπορούσαν παρά να χαρακτηρίζονται για τις πανέμορφες παραλίες τους με τα κρυστάλλινα νερά.

Η παραλία Καλαδί, η πλέον διάσημη των Κυθήρων
Η παραλία Καλαδί, η πλέον διάσημη των Κυθήρων

Αναμφίβολα η γνωστότερη παραλία του νησιού και εκείνη που έχει φυσικά την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι το Καλαδί που χωρίζεται σε τρία μέρη. Το τρίτο και μικρότερο είναι και εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο αφού στην άκρη του έχει μια μικρή σπηλιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραλίες που δεν πρέπει να παραβλέψουν σε καμία περίπτωση οι επισκέπτες του νησιού είναι είναι το Μελιδόνι και ο Χαλκός που βρίσκονται στη νότια πλευρά καθώς και η Φυρή Άμμος με την Κομπονάδα που «κοιτάζουν» ανατολικά.

Ο Χαλκός είναι ένας ακόμη μικρός θησαυρός των Κυθήρων που περιμένει να τον ανακαλύψετε
Ο Χαλκός είναι ένας ακόμη μικρός θησαυρός των Κυθήρων που περιμένει να τον ανακαλύψετε

Αξίζει επίσης και με το παραπάνω να απολαύσετε τα νερά της Κακίας Λαγκάδα και να πραγματοποιήσετε μια επίσκεψη στη παραλία της Αγίας Πελαγίας όπως και στο Καψάλι, στο Διακόφτι και στην παραλία του χωριού Αβλέμονα. Για εκείνους που αποζητούν περισσότερη ησυχία προσφέρεται η παραλία στο Καλάμι, στον Λιμνιώνα όπως και η μεγαλύτερη παραλία του νησιού εκείνη της Παλαιόπολης.

Mustang Mach-E
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτοκίνητο που μας συντρόφεψε σε αυτή την επίσκεψη στα Κύθηρα ήταν η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E στην βασική πισωκίνητη έκδοση με το ηλεκτρικό μοτέρ των 269 ίππων και την συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου των 75 kWh.

Προσφέροντας απλόχερα όλα τα στοιχεία εξοπλισμού που περιμένει κανείς από ένα «επόμενης γενιάς» SUV, η Mustang Mach-Ε ήταν μια επιλογή ιδανική για το οδικό δίκτυο του νησιού. Η χαρακτηριστική ησυχία αλλά η πλούσια ροπή των 430 Nm που αποδίδει άμεσα ο ηλεκτρικός κινητήρας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και στον αυτοκινητόδρομο κάνοντας το ταξίδι μέχρι τη Νεάπολη παιχνίδι.

Mustang Mach-E

Παράλληλα, αν και δεν είναι η μεγαλύτερη διαθέσιμη, η μπαταρία των 75 kWh έβαλε το δικό της λιθαράκι στο χωρίς άγχος ταξίδι με αυτονομία που φτάνει έως και τα 440 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιασμένη από λευκό χαρτί για να συμβιβάσει φαινομενικά ασυμβίβαστα χαρακτηριστικά, η Mustang Mach-E είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες ηλεκτρικές προτάσεις που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα παίζοντας με περισσή άνεση το ρόλο του καθημερινού εργαλείου αλλά και εκείνου που είναι έτοιμο για ταξίδι με όλη την οικογένεια.

Mustang Mach-E

Για τα παραπάνω φροντίζουν το προηγμένο σύστημα πολυμέσων της Ford, το οποίο «εκφράζεται» μέσω της μεγάλης και κεντρικά οθόνης αφής των 15,5 ιντσών, η ευρυχωρία της καμπίνας αλλά και οι αντίστοιχοι χώροι για τις αποσκευές με τα 402 λίτρα του πορτμπαγκάζ να συμπληρώνονται από άλλα 81 που βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό.

Mustang Mach-E

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ