Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας του νέου Peugeot 2008

Peugeot 2008 2023 1

Το νέο γαλλικό SUV έρχεται πλήρως εξοπλισμένο και απόλυτα προετοιμασμένο για να προστατεύσει εσάς και αυτούς που νοιάζεστε.

Η Peugeot έχει παράδοση στην ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της, με τις δύο γενιές του εξαιρετικά δημοφιλούς 2008 να έχουν πετύχει 5στερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του Οργανισμού Euro NCAP.

Peugeot 2008 2023 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Peugeot 2008 διαθέτει την τελευταία γενιά βοηθημάτων οδήγησης, εμπλουτίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την τεχνολογική “ομπρέλα” του προηγμένου γαλλικού B SUV. Το αποτέλεσμα είναι ένα υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, σε συνδυασμό με ακόμη μεγαλύτερη άνεση κατά την οδήγηση.

Εκτός από το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης που παρουσιάζει εικόνα 360 μοιρών και ενημερώνει τον οδηγό για αντικείμενα περιμετρικά του αυτοκινήτου, το νέο 2008 προσφέρει στον οδηγό του μια σειρά συστημάτων που κάνουν τις διαδρομές μας ασφαλέστερες και πιο άνετες.

Peugeot 2008 2023 4

Για αρχή, το νέο Peugeot 2008 διαθέτει ενεργό προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop&Go που δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει μια σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και να «χαλαρώσει» σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος.

Παράλληλα όμως, το αναβαθμισμένο σύστημα ενεργής πέδησης έκτακτης ανάγκης διαθέτει προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης που προετοιμάζει κατάλληλα το αυτοκίνητο, ενώ αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ποδηλατών μέρα και νύχτα, σκανάροντας το δρόμο με ταχύτητες από 7 έως 140 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot 2008 2023 6

Η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού διαθέτει ακόμα το εμπλουτισμένο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και προβολής των δεδομένων στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, «διαβάζοντας» μεταξύ άλλων τις πινακίδες STOP, απαγόρευσης εισόδου σε μονόδρομο, απαγόρευση προσπέρασης, τέλος απαγόρευσης προσπέρασης και τις ήδη γνωστές πινακίδες ορίου ταχύτητας που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους.

Ο οδηγός του νέου Peugeot 2008 έχει στην διάθεσή του και το νέο ενεργό σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, προσφέροντας και λειτουργία επαναφοράς στη σωστή λωρίδα. Εννοείται ότι ο οδηγός ενημερώνεται και για ύπαρξη οχήματος στο τυφλό σημείο.

Peugeot 2008 2023 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας του 2008 παρακολουθούν και για τυχόν απόσπαση της προσοχής του οδηγού όταν κινείται για ώρα με ταχύτητες άνω των 65 km/h, αναλύοντας τις ανεπαίσθητες κινήσεις του τιμονιού.

Σαν γνήσιο SUV που είναι, το νέο Peugeot 2008 διαθέτει και συστήματα που αναδεικνύουν τις εκτός δρόμου δυνατότητές του και να αυξάνουν την ασφάλεια των μετακινήσεων σε τερέν με μειωμένη πρόσφυση.

Peugeot 2008 2023 7

Το προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης (άμμος, λάσπη και χιόνι), και ανάλογα με τη χώρα το συγκεκριμένο σύστημα συνδυάζεται με all season ελαστικά με ένδειξη «3PMSF».

Μέριμνα έχει γίνει και για τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας που αφορούν την ηλεκτρική έκδοση E-2008 και διευκολύνουν την πρόσβαση σε διάφορες λύσεις φόρτισης. Μάλιστα, μέσω του Free2Move eSolutions σας εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 350.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη: επιλογή σημείων φόρτισης ανάλογα με την απόσταση, την ταχύτητα και την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας φόρτισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot 2008 2023 10

Τέλος, στο νέο Peugeot 2008, η εφαρμογή MyPeugeot για smartphone, διαθέτει 3 νέες λειτουργίες:

  • Αποστολή των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, εξ αποστάσεως και από πριν στο smartphone σας είναι ένας από τους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρόνο. Ακριβώς όπως να βρείτε γρήγορα μια θέση στάθμευσης σε δημόσιο δρόμο μόλις τελειώσει το ταξίδι σας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογείτε κοιτάζοντας μία οθόνη, διακινδυνεύοντας ένα ατύχημα. Η πλοήγηση είναι εργοστασιακά προγραμματισμένη να αναλύει και να εκτελεί τις προφορικές εντολές σας. Και με την TomTom, η χαρτογράφηση ενημερώνεται εντελώς απρόσκοπτα.
  • Πρόβλεψη των σημείων φόρτισης που βελτιστοποιεί τα ταξίδια σας, με πρόβλεψη του διαθέσιμου επιπέδου φόρτισης όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Εφόσον μπορείτε να προγραμματίσετε τα ταξίδια σας στο MyPeugeot, μπορείτε να φορτίσετε το όχημά σας στις πιο κατάλληλες ώρες και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης. Ταξιδέψτε με ηρεμία και εξοικονομήστε χρόνο, χωρίς να ανησυχείτε για την αυτονομία της μπαταρίας σας. Το Peugeot σας, κάνει τον προγραμματισμό για λογαριασμό σας.
  • Έχετε πάντα την επιλογή να ξεκινήσετε ή αν προγραμματίσετε εξ αποστάσεως τη προθέρμανση της καμπίνας των επιβατών, να ελέγξετε, να ξεκινήσετε ή και να προγραμματίσετε για αργότερα τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ