Τα αυτοκίνητα που παρκάρουν δωρεάν

peugeot 3008

Ένα σημαντικό άσο στο μανίκι τους έχουν τα plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και αυτός δεν είναι άλλος από την δωρεάν στάθμευση σε ελεγχόμενες ζώνες στα κέντρα των πόλεων. Δείτε πώς.

Η απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας είναι μόνο ένα από τα θετικά στοιχεία που ακολουθεί την αγορά ενός plug-in υβριδικού μοντέλου ή ενός αμιγώς ηλεκτρικού. Ένα ακόμη, ίσως πιο σημαντικό, τόσο στην εξοικονόμιση χρημάτων όσο και στην… ηρεμία μυαλού ενός οδηγού που κινείται καθημερινά στο αστικό κέντρο, είναι η δυνατότητα παρακρίσματος σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το συγκεριμένο μέτρο, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, εφαρμόζεται ήδη στη χώρα μας από την αρχή του έτους και ισχύει για τα ηλεκτρικά αλλά και για τα μοντέλα που εκπέμπουν CO2 έως και 50 γρ./χλμ. έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα plug-in υβριδικό (τα μοντέλα με μοτέρ εσωτερικής καύσης που καλύπτουν τη συγκεκριμένη προδιαγραφή) ή ένα ηλεκτρικό, για να επωφεληθείτε αυτού του προνομίου η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί ελάχιστο από τον χρόνο σας.

Επί της ουσίας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυπώσετε το ειδικό σήμα, το οποίο και μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά και έπειτα να το τοποθετείτε μέσα από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας κάθε φορά που σταθμεύετε σε ελεγχόμενη ζώνη. Έτσι οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που πραγματοποιούν ελέγχους θα αναγνωρίζουν το αυτοκίνητο σας, ως μοντέλο που εξαιρείται όποιων χρεώσεων.

Προσοχή μόνο γιατί το σήμα δεν ισχύει για τις θέσεις που έχουν οριστεί για μόνιμους κάτοικους.

Για να προμηθευτείτε το σήμα, ο ευκολότερος τρόπος είναι να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο https://electric-vehicles.services.gov.gr/ και πριν το κάνετε να έχετε στη διάθεσή σας τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet (για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας), τον ΑΦΜ του κύριου ή και κατόχου του αυτοκινήτου και τον αριθμό κυκλοφορίας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν γνωρίζετε ήδη τα τρία παραπάνω στοιχεία τότε μπορείτε να μπείτε απευθείας εδώ, να ακολουθήσετε τα ανάλογα βήματα και να τυπώσετε το ειδικό σήμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε πλαστό ή παραποιημένο ειδικό σήμα η Δημοτική Αστυνομία βεβαιώνει κανονικά παράνομη στάθμευση, ενώ μπορεί να τιμωρηθείτε με χρηματική ποινή, ακόμη και με φυλάκιση, με βάση το άρθρο 216 του Ποινικού Κώδικα.

Διαβάστε επίσης

Με ποιο καύσιμο γλιτώνεις περισσότερα έξοδα

Ποιο μοντέλο έχει 300 άλογα και καίει 1,3 λτ./100 χλμ.;

Νέο Opel Astra: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το γερμανικό best seller

Δείτε εδώ το carandmotor.gr, το πρώτο premium site αυτοκινήτου στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ