Αυτά είναι τα φθηνότερα ηλεκτρικά της αγοράς. Top 5

Peugeot e-208

Προτάσσοντας μηδενικούς ρύπους κατά την κίνηση τους και εξαιρετική οικονομία, αυτά είναι τα πιο προσιτά ηλεκτρικά της ελληνικής αγοράς.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν πλέον μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας με τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν διαρκώς όλο και περισσότερες προτάσεις.

Με κόστος χρήσης που συναγωνίζεται εκείνο των… προσιτών δικύκλων και μηδενικούς ρύπους κίνησης τα ηλεκτρικά έχουν στις τάξεις τους και σχετικά προσιτές προτάσεις, ειδικά αν υπολογίσει κανείς και την κρατική επιδότηση που συνοδεύει την αγορά τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι οι τιμές τους έχουν εξισωθεί με αντίστοιχες συμβατικές προτάσεις με μοτέρ βενζίνης ή πετρελαίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τα παραπάνω, σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο προσιτά ηλεκτρικά της ελληνικής αγοράς, μαζί με τις τιμές τους, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την κρατική επιδότηση και την απόσυρση.

Fiat 500e

Τιμή με επιδότηση: 19.970 ευρώ
Τιμή με απόσυρση: 18.970 ευρώ

Το ηλεκτρικό Fiat 500 λανσαρίστηκε στη χώρα μας μέσα στη χρονιά και πλέον, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ με την επιδότηση, είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, μία με χωρητικότητα 23,8 kWh και μία με χωρητικότητα 42 kWh. Η αυτονομία με βάση τις χωρητικότητες αυτές μπορεί να φθάσει τα 180 χιλιόμετρα με μια φόρτιση για τη μικρότερη μπαταρία ή τα 321 χιλιόμετρα με μια φόρτιση για τη μεγαλύτερη μπαταρία. Το νέο Fiat 500e διατίθεται σε εκδόσεις 2πορτου, cabrio ή και με 2+1 πόρτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Volkswagen e-up!

Τα φθηνότερα ηλεκτρικά της ελληνικής αγοράς 2021 volkswagen e-up!

Τιμή με επιδότηση: 20.379 ευρώ
Τιμή με απόσυρση: 19.379 ευρώ

To Volkswagen e-up!, η ηλεκτρική έκδοση του γερμανικού μίνι, κοστίζει μετά και την επιδότηση 20.339 ευρώ, δίνοντάς του έτσι μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των φθηνότερων ηλεκτρικών στην Ελλάδα. Το e-up! κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 83 ίππων και διαθέτει μια μπαταρία χωρητικότητας 32,3 kWh, προσφέροντας έτσι με μια πλήρη φόρτιση έως και 260 χλμ. αυτονομίας. Παράλληλα, το 5θυρο e-up! διατηρείται πρακτικό παρά τις compact διαστάσεις του και με αρκετό πορτ-μπαγκάζ 250 λίτρων.

smart EQ fortwo facelift

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμή με επιδότηση: 20.959 ευρώ
Τιμή με απόσυρση: 19.959 ευρώ

Το smart fortwo (όπως και τα fortwo cabrio και forfour) είναι πλέον αποκλειστικά ηλεκτρικό, διαθέτοντας για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων, που αντλεί ισχύ από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,6 kWh. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση αγγίζει τα 159 χιλιόμετρα. To ηλεκτρικό μοδάτο μίνι διατίθεται σήμερα με τιμή 20.959 ευρώ μετά την κρατική επιδότηση στην ανανεωμένη έκδοσή του, έχοντας έτσι τον τίτλο του 3ου φθηνότερου ηλεκτρικού της αγοράς.

Peugeot e-208

Τιμή με επιδότηση: 26.755 ευρώ
Τιμή με απόσυρση: 25.755 ευρώ

Το φθηνότερο ηλεκτρικό μικρό μοντέλο της ελληνικής αγοράς παραμένει το ηλεκτρικό Peugeot 208, το οποίο είναι και ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά της χώρας μας. Το e-208 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μια μπαταρία 50 kWh, προσφέροντας αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση έως και 340 χιλιομέτρων. Παράλληλα, το e-208 ξεχωρίζει για το μοντέρνο και hi-tech εσωτερικό i-cockpit 3D, αλλά και για τα πολύ καλά οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά εντός και εκτός πόλεως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Opel Corsa-e

Τιμή με επιδότηση: 27.258 ευρώ
Τιμή με απόσυρση: 26.258 ευρώ

Η ηλεκτρική έκδοση του Opel Corsa εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh. Η μέση κατανάλωσή του αγγίζει τις 16,8 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φθάνει τα 337 χιλιόμετρα (WLTP). Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει είτε σε οικιακή πρίζα, είτε μέσω Wallbox, είτε μέσω ταχυφορτιστή DC (80% σε 30 λεπτά), ενώ με έξτρα κόστος 700 ευρώ μπορεί να επιλεγεί η έκδοση με τον onboard φορτιστή των 11 kWh (αντί του στάνταρ των 7,4 kWh) για ακόμη πιο γρήγορη φόρτιση.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ