Peugeot: Οι μεγαλύτερες διακρίσεις των Γάλλων

peugeot new cars

Δεκάδες είναι οι διακρίσεις και οι τίτλοι που έχει αποσπάσει η Peugeot, με τους Γάλλους να ξεχωρίζουν τόσο στον τομέα των νέων μοντέλων όσο και σε εκείνον της τεχνολογικής καινοτομίας.

Έχοντας αφήσει τη σφραγίδα της ουκ ολίγες φορές στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, η Peugeot είναι μια από τις πλέον πολυβραβευμένες εταιρείες παγκοσμίως, έχοντας αποσπάσει διακρίσεις σε επίπεδο μοντέλων αλλά και τεχνολογιών. Πάμε να δούμε μαζί τις πιο σημαντικές από τις κυριολεκτικά δεκάδες διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι Γάλλοι.

Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς - European Car of the Year

Στον γνωστό θεσμό, που απονέμει έναν τον πιο διακεκριμένο τίτλος στην αυτοκινητοβιομηχανία επί ευρωπαϊκού εδάφους, η γαλλική εταιρεία έχει καταφέρει να διακριθεί έξι συνολικά φορές. Η αρχή έγινε το 1969 με το Peugeot 504, με τον δεύτερο τίτλο να έρχεται το 1988 με το 405. Ο νέος αιώνας είδε τη γαλλική εταιρεία να κάνει αισθητή την παρουσία της στα ευρωπαϊκά δρώμενα, αρχικά το 2002 με το 307 και στη συνέχεια το 2014 με το 308, ένας ακόμη τίτλος ακολούθησε σε κοντινή απόσταση, το 2017 με το Peugeot 3008. Τελευταία φορά που οι Γάλλοι κατέκτησαν τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς ήταν πέρσι με τη νέα γενιά του 208.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς των Γυναικών - Women's World Car of the Year

Με την επιτροπή του να αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους από 37 χώρες και εκτός Ευρώπης, ο θεσμός Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς των Γυναικών (WWCOTY) έδωσε φέτος δύο σημαντικούς τίτλους στην Peugeot. Το Peugeot 208 απέσπασε τον τίτλο του Καλύτερου Αστικού Αυτοκινήτου (Best Urban Car), ενώ το 2008 ήταν και εκείνο που διακρίθηκε ως το Καλύτερο Αστικό SUV (Best Urban SUV).

Ο WWCOTY έχει δώσει επίσης το βραβείο για το Καλύτερο SUV της Χρονιάς στο 3008, που αποτέλεσε τότε τον 35 τίτλο-διάκριση που κατακτούσε το δημοφιλές SUV της γαλλικής εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιο αξιόπιστη μάρκα μαζικής παραγωγής - J.D Power

Αυτό ήταν και το σημαντικό βραβείο που απέσπασε η Peugeot, μόλις πριν από δύο χρόνια, από τον γνωστό οργανισμό J.D Power UK. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν να πούμε ότι η συγκεκριμένη έρευνα είναι μια από τις πλέον έγκυρες στις Βρετανικές Νήσους και τα αποτελέσματα της το 2019 προήρθαν μέσα από τις γνώμες περισσότερων από 11.000 ιδιοκτητών αυτοκινήτων, για το πόσο αξιόπιστο θεωρούν το αυτοκίνητό τους στο διάστημα των πρώτων 12-36 μηνών χρήσης του.

Η Peugeot ψηφίστηκε ως η πλέον αξιόπιστη μάρκα (Most Dependable) μεταξύ όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής και premium στην Μ. Βρετανία, αποσπώντας τον τίτλο απο αρκετούς σημαντικούς αντιπάλους της. Στην εν λόγω έρευνα ξεχώρισε και το Peugeot 208 αποσπώντας τον τίτλο του Πλέον Αξιόπιστου Μικρού Αυτοκινήτου για εκείνη τη χρονιά.

Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς - GCOTY

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις πιο «φρέσκες» και παράλληλα σημαντικές διακρίσεις για την Peugeot είναι εκείνη στον θεσμό Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Γερμανία, για ευνόητους λόγους. Το εν λόγω βραβείο δίνεται επί γερμανικού εδάφους με τους νικητές να ψηφίζονται από 20 διεθνείς δημοσιογράφους και δεν εξαρτάται από κάποιον εκδοτικό οίκο, κατασκευαστή, ή διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου. Οι Γάλλοι κατάφεραν να κατακτήσουν την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία compact με το νέο 308, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει για το 2022 το συγκεκριμένο βραβείο έχοντας απέναντι του 10 ακόμη μοντέλα από εννέα διαφορετικούς κατασκευαστές. Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει κριθεί ο τίτλος ανεξαρτήτως κατηγορίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 26 Νοεμβρίου.

Νέο Αυτοκίνητο της Χρονιάς - Auto Trader

Στον ετήσιο βρετανικό διαγωνισμό Auto Trader New Car Awards, περισσότεροι από 63.000 Βρετανοί οδηγοί επέλεξαν το Peugeot 3008 SUV ως το Νέο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (New Car of the Year) για το 2019, με το SUV να έχει κερδίσει, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, 65 ακόμη τίτλους και διακρίσεις μέχρι σήμερα.

Καλύτερο Μεσαίο SUV - Carbuyer

Αυτός είναι ο τίτλος που έχει απονεμηθεί τρεις χρονιές στη σειρά στο Peugeot 3008 από την βρετανική ιστοσελίδα Carbuyer, η οποία θεωρείται ως μία από τις πλέον αξιόπιστες και έγκυρες πηγές πληροφόρησης στην Αγγλία. Στα βραβεία του 2018, το γαλλικό SUV, εκτός από την πρώτη θέση ως καλύτερο μεσαίο, απέσπασε και τους τίτλους «Best 4X4 & SUV» και «Most Economical SUV», ως το πλέον οικονομικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
peugeot 3008

Αυτοκίνητο της Χρονιάς - Driver Power

Το Peugeot 3008 SUV πρόσθεσε ένα ακόμα βραβείο στη μεγάλη του συλλογή το 2018, κερδίζοντας τον τίτλο του Car of the Year και του Gold Winner - Mid-Size SUV στην 16η έρευνα Driver Power. Πήρε επίσης το βραβείο ως το μοντέλο της κατηγορίας με τον καλύτερο εξωτερικό σχεδιασμό άλλα και το καλύτερο στον τομέα των χαρακτηριστικών ασφάλειας.

Η Driver Power είναι η μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη έρευνα ικανοποίησης πελατών στην Αγγλία, με συμμετέχοντες πάνω από 80.000 κατόχους αυτοκινήτων. Οι ιδιοκτήτες αξιολόγησαν το 3008 SUV σαν το καλύτερο Μεσαίου Μεγέθους SUV σε πέντε από τους εννέα τομείς αξιολόγησης:

-Εξωτερική εμφάνιση
-Πρακτικότητα και χώρος αποσκευών
-Κύλιση και κράτημα
-Χαρακτηριστικά ασφαλείας και αξιοπιστία
-Ποιότητα κατασκευής

Αυτοκίνητο της Χρονιάς «WHAT CAR?»

Τα βραβεία WHAT CAR? έχουν το δικό τους ειδικό βάρος στον κόσμο των τεσσάρων τροχών με την πρώτη νίκη για την Peugeot να έρχεται το μακρινό 1979 με το 305. Το επόμενο αυτοκίνητο των Γάλλων που κέρδισε σε αυτόν το θεσμό ήταν το 205, το 1984, ενώ Αυτοκίνητο της Χρονιάς από τον θεσμό ανακηρύχθηκαν και τα 306 και 406, το 1994 και 1996 αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτόν το θεσμό έχει διακριθεί τεχνολογικά και το Peugeot i-Cockpit του 3008, μια διάκριση που ήρθε το 2017 και το 2018. Το 2018 και 2019 είδε ένα ακόμη SUV των Γάλλων να παίρνει τα εύσημα, με το 5008 να κατακτά τον τίτλο ως το Καλύτερο Μεγάλο SUV, το οποίο υπερίσχυσε έναντι των αντιπάλων του χάρη στην αίσθηση κατά την οδήγηση αλλά και την ανταγωνιστική τιμή του.

Διάκριση στα βραβεία WHAT CAR? έχει αποσπάσει και το Peugeot 2008 και συγκεκριμένα η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση που κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Μικρού Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου για το 2020.

Auto Express Driver Power Award

Το συγκερκιμένο («χρυσό») βραβείο που απονέμεται από το κοινό του καταξιωμένου βρετανικού περιοδικού, πήγε στο SUV 2008 με τον διευθυντή έκδοσης του Auto Express, Steve Fowler να δηλώνει: «Το χρυσό βραβείο του 2008 SUV στην κατηγορία των μικρών SUV δείχνει πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πελάτες με τα μοντέρνα Peugeot, και αποδεικνύει επίσης ότι η μάρκα έχει μία σαφή κατανόηση των αναγκών και των επιθυμιών των πελατών της.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Auto Express Νέο Αυτοκίνητο

Τίτλος που δίνεται από τους δημοσιογράφους του βρετανικού περιοδικού, οι οποίοι αξιολογούν πάνω από 1.000 μοντέλα το χρόνο, ως ο μεγαλύτερος εκδοτικός οργανισμός για αυτοκίνητα στην Αγγλία. Το 2012 η Peugeot έκανε το «διπλό» κατακτώντας τους τίτλους στα supermini και coupe με τα 208 και RCZ Sports Coupe, με το τελευταίο να κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Επόμενη διάκριση για την Peugeot ήρθε το 2017 με το SUV 3008 να αποσπά τον τίτλο ανάμεσα στα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας.

Διεθνές Van της Χρονιάς - International Van of The Year

Σημαντικές είναι οι διακρίσεις της γαλλικής εταιρείας και στον τομέα των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων. Από εκείνες που έχουν ιδιαίτερο βάρος είναι ο τίτλος International Van of The Year (iVOTY) που κατέκτησε η γαλλική εταιρεία φέτος με το ηλεκτρικό e-Expert αλλά και το 2019 με το Partner. Την εν λόγω επιτυχία, η γαλλική εταιρεία έχει επαναλάβει στο παρελθόν άλλες τέσσερεις φορές από το 1992, όταν και ξεκίνησε να απονέμεται το συγκεκριμένο βραβείο, συγκεντρώνοντας συνολικά έξι βραβεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε πως μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο σήμερα και να "κλειδώσετε" την τιμή του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ