Suzuki VITARA: Υβριδικό SUV με off road animal DNA

Suzuki Vitara Hybrid 2023 9

Το θρυλικό και εξαιρετικά δημοφιλές υβριδικό SUV της Suzuki ενστερνίζεται πλήρως τις σύγχρονες τάσεις και διατίθεται με αποδοτικά υβριδικά συστήματα κίνησης που δεν αλλοιώνουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Το Suzuki VITARA δεν χρειάζεται συστάσεις, μιας και είναι ένα από τα μοντέλα που εκπολίτισαν τα 4x4 και ίδρυσαν πριν 30+ χρόνια την κατηγορία των SUV. Η τέταρτη γενιά του εμβληματικού μοντέλου μείωσε τις εξωτερικές τις διαστάσεις, χωρίς όμως να ρίξει νερό στο κρασί της καθώς προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, διατηρώντας τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του και την κορυφαία απόσταση από το έδαφος.

Suzuki Vitara Hybrid 2023 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από το macho παρουσιαστικό και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα που διαθέτει, το Suzuki VITARA είναι ταυτόχρονα ένα από τα ελάχιστα υβριδικά SUV που είναι σε θέση να ικανοποιήσει τη διάθεση του οδηγού για περιπέτεια και εκδρομή.

Suzuki VITARA: SUV υβριδικό και αποτελεσματικό

Η γκάμα εκδόσεων κινητήρα του ιαπωνικού υβριδικού SUV υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τον πολύπλευρο χαρακτήρα του. Διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις που διευρύνουν τις εκτός δρόμου δυνατότητές του και μπορούν να συνδυαστούν με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP, και σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το ιαπωνικό SUV είναι ιδιαίτερα ικανό στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Suzuki Vitara Hybrid 2023 3

Και οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα είναι υβριδικές, μία Mild και μία Strong Hybrid, με κίνηση στους εμπρός ή του τέσσερις τροχούς (ALLGRIP), με την Strong Hybrid έκδοση να συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω των paddles στο τιμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιδόσεις που χαρίζουν τα δύο υβριδικά συστήματα κίνησης στο VITARA των 4,18 μέτρων είναι πολύ ανταγωνιστικές, ενώ ξεχωρίζει έναντι του ανταγωνισμού και σε όλους τους οικονομοτεχνικούς τομείς.

Suzuki Vitara Hybrid 2023 7

Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον 1.4 BoosterJet και μια ηλεκτρογεννήτρια απόδοσης 14 ίππων και 53 Nm. Ο βελτιωμένος βενζινοκινητήρας τούρμπο των 1,4 λίτρων με τον άμεσο ψεκασμό αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm. Διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VVT (ηλεκτρική ενεργοποίηση στην εισαγωγής και υδραυλικά στην εξαγωγή) και αυξημένη πίεση στο σύστημα ψεκασμού, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

H Strong Hybrid έκδοση του Suzuki VITARA δεν έχει ουσιαστικές σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με τις ήπια υβριδικές εκδόσεις των 129 ίππων και η μόνη διαφορά εντοπίζεται στο μαύρο περίγραμμα του λογότυπου Hybrid στην πίσω πόρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Suzuki Vitara Hybrid 2023 11

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Strong Hybrid VITARA αποτελεί μια μοναδική επιλογή στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα που συνδυάζει την εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία με σύστημα κίνησης στους εμπρός ή του τέσσερις τροχούς, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο αναλλοίωτες τις εκτός δρόμου δυνατότητες που συνοδεύουν το θρυλικό 4x4 της Suzuki.

Κάτω από το καπό του Strong Hybrid VITARA βρίσκεται ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας DualJet των 1,5 λίτρων, που αποδίδει 102 ίππους και 138 Nm. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 33 ίππους και 60 Nm και συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με paddles στο τιμόνι για μεγαλύτερη συμμετοχή του οδηγού.

Suzuki Vitara Hybrid 2023 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνδυαστική ισχύς της έκδοσης Strong Hybrid φτάνει τους 116 ίππους και η μπαταρία των 0,84 kWh μπορεί, ανάλογα με τις συνθήκες, να κινήσει ηλεκτρικά Vitara για περίπου 5 χλμ. με ταχύτητα έως και 60 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα, και τα δύο υβριδικά συστήματα κίνησης της γκάμας προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου που φτάνει τα 5,2 λτ./100 χλμ. και μπορούν να εισέρχονται καθημερινά στον Δακτύλιο των μεγάλων πόλεων, ενώ οι δικίνητες εκδόσεις τους δεν επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους με ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Suzuki VITARA: Mε πραγματική τετρακίνηση ALLGRIP

Το σύστημα τετρακίνησης του υβριδικού SUV ALLGRIP Select που μπορεί να εφοδιάσει και τις δύο υβριδικές εκδόσεις του VITARA, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τετρακίνηση που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων λειτουργίας της (Auto, Sport, Snow και Lock). Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η τετρακίνηση του Suzuki VITARA είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη και αν η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια, μιας και πρόκειται για μηχανική τετρακίνηση και όχι μέσω ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα.

Suzuki Vitara Hybrid 2023 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς εξοπλισμού ασφάλειας, όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με την «ομπρέλα» συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού Suzuki Safety Support, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων Dual Sensor Brake Support, σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου και λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας.

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τέσσερα, GL, GL+, GLX και GLX Sunroof που εξασφαλίζουν ελευθερία επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή, ενώ η τιμή εκκίνησης των 19.580 ευρώ κρίνεται του ως ιδιαίτερα ανταγωνιστική για τον χαρακτήρα και όλα όσα προσφέρει το νέο Suzuki VITARA, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Suzuki Vitara Hybrid 2023 6

Τέλος, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Suzuki, έτσι και τα υβριδικά SUV VITARA καλύπτονται από εγγύηση 5 ετών για τα μηχανικά τους μέρη, με αυτή της μπαταρίας των υβριδικών συστημάτων κίνησης να έχει 8ετή διάρκεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα test drive μπορεί να σε πείσει ότι το Suzuki VITARA είναι κορυφαία «animal» έκδοση για off road περιπέτειες. Ανακάλυψε το εμβληματικό και περιπετειώδες μοντέλο στη Suzuki ή επισκέψου το επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων Suzuki και δοκίμασε νέους δρόμους οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ