Νέο Suzuki VITARA Strong Hybrid - Full υβριδικό και παντός εδάφους

Νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid υβριδικό Suzuki Vitara 2022

Χωρίς συμβιβασμούς η προηγμένη υβριδική τεχνολογία Strong Hybrid της Suzuki κάνει ντεμπούτο στο εμβληματικό VITARA με πολλαπλά οφέλη εντός και φυσικά εκτός δρόμου.

Το όνομα VITARA δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το εμβληματικό μοντέλο της Suzuki έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στην πιο «καυτή» κατηγορία της αγοράς καθώς αποτελεί ένα από τα... ιδρυτικά μέλη των γνήσιων compact SUV.

Suzuki Vitara Strong Hybrid υβριδικό Suzuki Vitara 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Suzuki VITARA είναι παράλληλα ένα από τα ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας του που είναι σε θέση να ικανοποιήσει τη διάθεση για περιπέτεια του οδηγού. Και στη νέα full υβριδική έκδοση, το VITARA συνδυάζει τις διευρυμένες εκτός δρόμου δυνατότητες και με την επιλογή του προηγμένου ALLGRIP συστήματος 4κίνησης της ιαπωνικής εταιρείας, στην αντίστοιχη έκδοση.

Τα highlights του προηγμένου υβριδικού συστήματος Strong Hybrid
Η νέα full hybrid έκδοση του VITARA έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά την γκάμα επιβατικών της Suzuki, η οποία είναι πλέον υβριδική στο σύνολο της προσφέροντας μια λύση για κάθε ανάγκη. Η τεχνολογία Strong Hybrid κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της στο compact SUV των Ιαπώνων και αποτελεί εξέλιξη της ίδιας της Suzuki.

Κάτω από το καπό του full υβριδικού VITARA βρίσκεται ένας προηγμένος εν σειρά 4κύλινδρος κινητήρας Dualjet, ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και 138 Nm ροπής στις 6.000 και 4.400 σ.α.λ. αντίστοιχα. Στο θερμικό μοτέρ έρχεται να προστεθεί ένας μικρών διαστάσεων και βάρους ηλεκτρικός κινητήρας με την απόδοση του να φτάνει στους 33 ίππους και τα 60 Nm ροπής. Η απόδοση περνά στους δύο ή στους τέσσερεις τροχούς του VITARA, στην έκδοση ALLGRIP, και η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει στους 116 ίππους, ενώ τις αλλαγές των σχέσεων αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Εφόσον ο οδηγός επιθυμεί μεγαλύτερη εμπλοκή κατά τη δυναμική οδήγηση, υπάρχουν διαθέσιμα στάνταρ και paddles για τις αλλαγές των σχέσεων, τα οποία βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη fun to drive πλευρά του SUV των Ιαπώνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται είτε απευθείας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε από την μπαταρία ιόντων λιθίου 140 V ενεργειακής χωρητικότητας 840 Wh, η οποία φορτίζει επίσης από τον θερμικό κινητήρα ή μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας του VITARA που ενεργοποιείται κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης.

Άμεση απόδοση σε όλες τις συνθήκες
Η παρουσία του ηλεκτρικού κινητήρα και η ζωντάνια του νέου θερμικού μοτέρ εξασφαλίζουν άμεση απόκριση σε κάθε πάτημα του δεξιού πεντάλ με τον οδηγό να απολαμβάνει άμεση απόκριση τόσο στο απαιτητικό περιβάλλον της πόλης όσο και κατά την κίνηση σε κακοτράχαλο τερέν και φυσικά στον αυτοκινητόδρομο.

Νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid υβριδικό Suzuki Vitara 2022

Παράλληλα, το στάνταρ αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο φροντίζει να ξεκουράζει το δεξί χέρι του οδηγού και διατηρεί τα επίπεδα θορύβου εντός της καμπίνας σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Χαμηλή κατανάλωση και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
Το νέο Strong Hybrid σύστημα της Suzuki κάνει ακόμη πιο οικονομικές τις καθημερινές σας μετακινήσεις μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση σε σχέση με ένα αντίστοιχης απόδοσης συμβατικό σύνολο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid υβριδικό Suzuki Vitara 2022

Ανάλογα με τις συνθήκες και την πίεση στο δεξί πεντάλ, το full υβριδικό VITARA μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά αναπτύσσοντας ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα για μια απόσταση έως και 4,5 χλμ. Το υβριδικό σύστημα μπορεί παράλληλα να κρατά σβηστό το μοτέρ εσωτερικής καύσης με ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα. Το σύστημα επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να παραμείνει ανενεργός και όταν επιβραδύνετε με ταχύτητα κίνησης που βρίσκεται από τα 135 χλμ./ώρα και κάτω, φορτίζοντας παράλληλα την μπαταρία ιόντων λιθίου.

Οι θετικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του προηγμένου συστήματος είναι άμεσα εμφανείς στην κατανάλωση καυσίμου, η οποία περιορίζεται στα μόλις 5,3 λίτρα/100 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP. Αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2 του υβριδικού VITARA. Στα μόλις 121 γρ./χλμ., αυτή η επίδοση απαλλάσσει τη δικίνητη έκδοση του SUV των Ιαπώνων από την καταβολή τελών κυκλοφορίας και του δίνει παράλληλα ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξελιγμένη 4κίνηση ALLGRIP για όλες τις συνθήκες
Ως γνήσιο VITARA, το full υβριδικό SUV της σειράς φέρει τη γνωστή 4κινηση της Suzuki ALLGRIP, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του και τού επιτρέπει να κινείται με άνεση και ασφάλεια σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

Νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid υβριδικό Suzuki Vitara 2022

Ο οδηγός του full υβριδικού VITARA έχει στη διάθεση του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα διαχείρισης της 4κίνησης, τα οποία μπορεί να επιλέξει εύκολα και γρήγορα μέσω ενός μεγάλου περιστροφικού χειριστηρίου που βρίσκεται στο κεντρικό τούνελ και έχουν ως εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λειτουργία Auto
Στην πλήρως αυτόματη λειτουργία η 4κίνηση δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε ομαλές συνθήκες οδήγησης και μεταβαίνει σε τετρακίνηση μόνο όταν το σύστημα κρίνει ότι είναι απαραίτητη.

Λειτουργία Sport
Στη λειτουργία Sport, η ALLGRIP βελτιώνει τη δυναμική συμπεριφορά του VITARA σε δρόμο με απότομες στροφές κατανέμοντας περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, ενώ με την επιλογή της βελτιώνεται και η απόκριση του δεξιού πεντάλ με το υβριδικό σύστημα να γίνεται πιο άμεσο στη λειτουργία του.

Λειτουργία Snow
Με την επιλογή της λειτουργίας Snow, το σύστημα της 4κίνησης ρυθμίζεται για ιδανική απόδοση σε χιονισμένες ή ιδιαίτερα ολισθηρές επιφάνειες και ενισχύει την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση δίνοντας έτσι προτεραιότητα στη σταθερότητα που προσφέρει το VITARA.

Λειτουργία Lock
Για την απομάκρυνση του οχήματος από το χιόνι, τη λάσπη ή την άμμο, η λειτουργία Lock κατανέμει συνεχώς μεγάλη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ώστε να εξασφαλιστεί μέγιστη πρόσφυση. Ανάλογα ρυθμίζεται και το ηλεκτρονικό σύστημα ESP όπως και τα υπόλοιπα συστήματα ελέγχου, τα οποία και λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο για τον απεγκλωβισμό του αυτοκινήτου. Η λειτουργία Lock μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Snow σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι η μηχανική 4κίνηση ALLGRIP είναι πάντα διαθέσιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της άσχετα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid υβριδικό Suzuki Vitara 2022

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το νέο Suzuki VITARA 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ