SUV περιπέτεια με το Suzuki Vitara: Το πιο fun υβριδικό της αγοράς

Suzuki Vitara Hybrid 1

Το εμβληματικό 4x4 της Suzuki δημιουργεί τις τάσεις και τις υποστηρίζει με τα αποδοτικά υβριδικά συστήματα κίνησης που αναδεικνύουν ακόμα πιο πολύ τα χαρίσματά του.

Το VITARA αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο για την Suzuki και τους φίλους της περιπέτειας, και συνεχίζει την SUV παράδοση που έχει χτίσει τόσες δεκαετίες με την υποστήριξη αποδοτικών υβριδικών συστημάτων που δεν αλλοιώνουν το ποιόν του.

Η τέταρτη γενιά του VITARA έρχεται πλήρως εξοπλισμένη και προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, διατηρώντας τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του και την κορυφαία απόσταση από το έδαφος.

Suzuki Vitara Hybrid 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από το αθλητικό παρουσιαστικό και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα που διαθέτει, το Suzuki VITARA είναι ταυτόχρονα ένα από τα ελάχιστα υβριδικά SUV που είναι σε θέση να ικανοποιήσει τη διάθεση του οδηγού για εκτός δρόμου διαδρομές και ανακάλυψη νέων προορισμών, εξασφαλίζοντας τη μοναδική εμπειρία τετρακίνησης της Suzuki.

Το Suzuki Vitara σε 2 SUV υβριδικές εκδόσεις

Η γκάμα εκδόσεων κινητήρα του ιαπωνικού υβριδικού SUV υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τον πολύπλευρο χαρακτήρα του. Διατίθεται με δύο υβριδικά συστήματα κίνησης που διευρύνουν τις εκτός δρόμου δυνατότητές του και τονίζουν το πόσο ικανό είναι σε αυτές.

Suzuki Vitara Hybrid 5

Και οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα είναι υβριδικές, μία Mild και μία Strong Hybrid, με κίνηση στους εμπρός ή του τέσσερις τροχούς (ALLGRIP), με την Strong Hybrid έκδοση να συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω των paddles στο τιμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιδόσεις που χαρίζουν τα δύο υβριδικά συστήματα κίνησης στο SUV VITARA είναι πολύ ανταγωνιστικές, ενώ ξεχωρίζουν έναντι του ανταγωνισμού και σε όλους τους οικονομοτεχνικούς τομείς.

Suzuki Vitara Hybrid 7

Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον 1.4 BoosterJet και μια ηλεκτρογεννήτρια απόδοσης 14 ίππων και 53 Nm. Ο βελτιωμένος βενζινοκινητήρας τούρμπο των 1,4 λίτρων με τον άμεσο ψεκασμό αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm.

Από την άλλη, κάτω από το καπό του Strong Hybrid VITARA βρίσκεται ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας DualJet των 1,5 λίτρων, που αποδίδει 102 ίππους και 138 Nm. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 33 ίππους και 60 Nm και συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με paddles στο τιμόνι για μεγαλύτερη συμμετοχή του οδηγού. Η συνδυαστική ισχύς της έκδοσης Strong Hybrid φτάνει τους 116 ίππους και, ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για περίπου 5 χλμ. με ταχύτητα έως και 60 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Suzuki Vitara Hybrid 5

Ταυτόχρονα, και τα δύο υβριδικά συστήματα κίνησης της γκάμας προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου που φτάνει τα 5,2 λτ./100 χλμ. και μπορούν να εισέρχονται καθημερινά στον Δακτύλιο των μεγάλων πόλεων, ενώ οι δικίνητες εκδόσεις των υβριδικών αυτοκινήτων δεν επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους με ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Όλη η SUV δυναμική με σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP

Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Select που διαθέτει, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τετρακίνηση που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων λειτουργίας της (Auto, Sport, Snow και Lock). Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η τετρακίνηση του Suzuki VITARA είναι μηχανική και είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη και αν η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια.

Suzuki Vitara Hybrid 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς εξοπλισμού, όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με την «ομπρέλα» συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού Suzuki Safety Support, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων Dual Sensor Brake Support, σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου και λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας.

Τέλος, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Suzuki, έτσι και τα υβριδικά SUV VITARA καλύπτονται από εγγύηση 5 ετών για τα μηχανικά τους μέρη, με αυτή της μπαταρίας των υβριδικών συστημάτων κίνησης να έχει 8ετή διάρκεια. Βρες το δυναμικό SUV και όλες τις εκδόσεις του στη Suzuki ή επισκέψου το επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων Suzuki για να αποκτήσεις τον απόλυτο σύμμαχο για εντός και εκτός δρόμου διαδρομές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ