Πώς θα μείνεις δροσερός όλο το καλοκαίρι με μόνο 50 ευρώ

κλιματισμός αυτοκινήτου

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου χωρίς λειτουργικό σύστημα κλιματισμού τους θερινούς μήνες, αποτελεί μαρτύριο για τον οδηγό και υποβαθμίζει της ασφάλεια. Υπάρχει όμως λύση και ακούει στο όνομα προβλεπόμενη περιοδική συντήρηση.

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει απότομα και να προμηνύει ένα καυτό καλοκαίρι, η οδήγηση του αυτοκινήτου χωρίς τη χρήση του συστήματος κλιματισμού, μεταφράζεται σε δυσφορία του οδηγού με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται και η ασφάλεια.

Όλοι μας γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της χρήσης του κλιματισμού κατά την οδήγηση, μιας και τα αυτοκίνητα που πωλούνται εδώ και δύο δεκαετίες στη χώρα μας φέρουν στον βασικό τους εξοπλισμό το σύστημα κλιματισμού.

Car air conditioning 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια σωστά κλιματιζόμενη καμπίνα αυτοκινήτου που διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία, συμβάλει τα μέγιστα με την άνεση που προσφέρει και φυσικά στην οδική ασφάλεια.

Όπως συμβαίνει όμως με όλα τα συστήματα και μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, έτσι και ο κλιματισμός θα πρέπει να υπόκειται σε περιοδική συντήρηση για να μπορεί να προσφέρει τις ευεργετικές του υπηρεσίες όλο το χρόνο, και ειδικά το καλοκαίρι που «δουλεύει υπερωρίες».

Car air conditioning 4

Το δίκτυο της AUTOFIT διαθέτει εξειδικευμένους μηχανικούς που θα φροντίσουν για την σωστή απόδοση του συστήματος κλιματισμού, αλλά θα σας βοηθήσουν και στη πρόληψη βλαβών που κοστίζουν αρκετά και μπορεί να προέλθουν από αμέλεια συντήρησης.

Οι ειδικοί της AUTOFIT επισημαίνουν τα σημεία που μαρτυρούν ότι το σύστημα κλιματισμού χρειάζεται συντήρηση, με σκοπό να έχετε πλήρη ενημέρωση και γνώση των «αναγκών» του στον τομέα της συντήρησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Car air conditioning 5

Για παράδειγμα, εάν δεν βγαίνει κρύος αέρας από τους αεραγωγούς του ταμπλό, το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται στα χαμηλά επίπεδα του ψυκτικού υγρού (φρέον), σε έναν ελαττωματικό συμπιεστή ή σε κάποια διαρροή του κυκλώματος. Πριν συμπληρωθεί όμως φρέον στο κύκλωμα, θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί και να επιδιορθωθεί τυχόν πρόβλημα στο τελευταίο.

Εάν όμως το σύστημα κλιματισμού βγάζει κατά διαστήματα ζεστό και δροσερό αέρα, το πρόβλημα ενδεχομένως εντοπίζεται σε υγρασία του κύκλωματος. Η λύση είναι ένας καθαρισμός του κυκλώματος με αντλία κενού. Εάν και πάλι δεν διορθωθεί το πρόβλημα, τότε μάλλον υπάρχει αστοχία στο ηλεκτρικό κύκλωμα του κλιματιστικού.

Car air conditioning 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, άμα το σύστημα κλιματισμού δεν δουλεύει στρωτά και θορυβεί, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα με τον συμπιεστή του συστήματος, ή ακόμα να εντοπίζεται θέμα με τις σωληνώσεις του ή άλλα μέρη του κυκλώματος.

Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα το κλιματιστικό να φέρνει μια άσχημη μυρωδιά όταν λειτουργεί, που μαρτυρά την ύπαρξη βακτηρίων στους αεραγωγούς. Εάν δεν λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα υγείας στον οδηγό και τους επιβαίνοντες.

Car air conditioning 7

Για αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους, καλό είναι να επικοινωνήσετε σήμερα με έναν επίσημο επισκευαστή του Δικτύου AUTOFIT και να επωφεληθείτε από την προσφορά «Ελέγχου & Service A/C» που περιλαμβάνει έλεγχο κυκλώματος και πλήρωση φρέον, απολύμανση αεραγωγών και έλεγχο της απόδοσής του, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Για να μην ψηθείτε λοιπόν στο αυτοκίνητό σας από αστοχία του κλιματιστικού και να κάνετε δροσεροί τις διαδρομές σας, πραγματοποίηστε τον έλεγχο στην AUTOFIT μόνο με 50 ευρώ (φρέον R134a) ή 150 ευρώ (φρέον R1234yf) μέχρι τις 31 Ιουλίου. Κλείσε τώρα ραντεβού ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ