Η άγνωστη λειτουργία που κρύβει το κουμπί ανακύκλωσης αέρα στο αυτοκίνητο

Anakiklosi aera 1

Η ανανέωση του αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου είναι κάτι που μπορούμε να ρυθμίσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, ενώ μπορεί να αποδειχθεί και ευεργετική για την τσέπη μας.

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρήματα με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό του αυτοκίνητου σας; Παραδόξως, αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της ελαφρώς μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου.

Anakiklosi aera 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός όμως από το να βοηθά το πορτοφόλι σας στο να μείνει γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το συγκεκριμένο tip μπορεί με τη σειρά του να σας λύσει την απορία σχετικά με την χρήση του συγκεκριμένου πλήκτρου του συστήματος κλιματισμού.

Εδώ και πολλές δεκαετίες τα αυτοκίνητα προσφέρουν στους οδηγούς τους τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν ή όχι τον αέρα εντός της καμπίνας. Η συγκεκριμένη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του όλες τις εποχές του χρόνου και να βοηθήσει στην εξοικονόμηση καυσίμου, και άρα χρημάτων.

Anakiklosi aera 3

Στο ταμπλό του αυτοκινήτου μας το κουμπί που ενεργοποιεί το κλείσιμο των καναλιών αέρα και αποτρέπει τον αέρα του περιβάλλοντος από το να εισέλθει στο εσωτερικό έχει πάνω του ένα περίγραμμα αυτοκινήτου και ένα βέλος μέσα του, το οποίο μοιάζει με αγκίστρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς χρησιμοποιώ το κουμπί της ανακύκλωσης του αέρα

Την ενεργοποίηση της ανακύκλωσης του αέρα την επιλέγουμε τις ημέρες όπου οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι σχετικά υψηλές -παράδειγμα το καλοκαίρι. Έτσι βοηθάμε το σύστημα κλιματισμού να ρίξει ταχύτερα την θερμοκρασία εντός της καμπίνας.

Anakiklosi aera 4

Την ανακύκλωση την επιλέγουμε επίσης ώστε το σύστημα ψύξης να μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα με μεγαλύτερη ευκολία τις ζεστές μέρες, κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένα έξοδα.

Αντίθετα τις ημέρες που υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον, απενεργοποιούμε την ανακύκλωση του αέρα. Με το κλιματιστικό σύστημα να ανατροφοδοτεί τον ίδιο αέρα, τα επίπεδα υγρασίας που υπάρχουν σε αυτόν αυξάνονται με κάθε ανάσα μας, κάτι που οδηγεί τελικά στο θάμπωμα των τζαμιών.

Anakiklosi aera 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε, αν έχετε αυτόματο κλιματισμό στο αυτοκίνητό σας και επιλέγετε να τον λειτουργείτε στο «Auto» θα προσέξετε ότι το σύστημα απενεργοποιεί την ανακύκλωση κάθε φορά που το θέτετε σε λειτουργία τις δροσερές ημέρες, για να ζεστάνετε την καμπίνα και να ξεθολώσετε τα τζάμια.

Για τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα του κλιματιστικού τις ζεστές μέρες επιλέγουμε την ανακύκλωση του αέρα περίπου μισό λεπτό αφότου έχουμε ενεργοποιήσει το air condition και έχουμε ανοίξει παράλληλα όλα τα παράθυρα για να δραπετεύσει ο εγκλωβισμένος αέρας που βρίσκεται ήδη στο εσωτερικό.

Anakiklosi aera 5

Τέλος, την ανακύκλωση του αέρα είναι καλό να την ενεργοποιούμε, εφόσον αυτό είναι εφικτό, όταν στο εξωτερικό περιβάλλον υπάρχουν αυξημένοι ρύποι, ώστε αυτοί να μην εισέλθουν στην καμπίνα του αυτοκινήτου και έπειτα στους πνεύμονές μας. Ένα καλό παράδειγμα χρήσης της ανακύκλωσης του αέρα λόγω ρύπων, είναι όταν κινούμαστε στο κέντρο της πόλης με μποτιλιάρισμα και μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει μικρό παιδί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ