Peugeot 208: Οι λόγοι της επιτυχίας

Peugeot 208

Το Peugeot 208 είναι ένα από τα best-seller μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Ας δούμε τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το 208 είναι το μοντέλο εκείνο με το οποίο η Peugeot κατέκτησε την προτίμηση του αγοραστικού κοινού, όντας γενικότερα ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα της ελληνικής αγοράς, αλλά και ειδικότερα, της ίδιας της κατηγορίας του.

Το γαλλικό μικρό ξεχωρίζει για μια σειρά από στοιχεία του και εμείς σας παρουσιάζουμε τα πιο ξεχωριστά.

1. «Αθλητική» και μοντέρνα σχεδίαση

Μεγαλύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από το προηγούμενο 208, το μοντέλο της νέας γενιάς παρουσιάζει ένα εντελώς ξεχωριστό αμάξωμα, που διακρίνεται για το αθλητικό του παρουσιαστικό και τις χυτές του γραμμές. Πλευρικά, το νέο 208 ξεχωρίζει από το τραβηγμένο προς τα πίσω παρμπρίζ που αφήνει χώρο για το μακρύτερο και σμιλευμένο καπό. Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η σπορ εμφάνιση, οι άκρες των φώτων με τη μεγάλη κλίση εναρμονίζονται οπτικά με τη γραμμή του πίσω φτερού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot 208

Οι εκδόσεις GT Line και GT διαθέτουν μαύρο γυαλιστερό επενδύσεις στα φρύδια των φτερών: Mε αυτό τον τρόπο το αμάξωμα δείχνει πιο αεροδυναμικό και οι τροχοί μεγαλύτεροι. Στις κορυφαίες αυτές εκδόσεις, οι ζάντες των 17΄΄ εφοδιάζονται με διακοσμητικά που αφενός παρέχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης και αφετέρου βελτιώνουν την αεροδυναμική.

2. Νέας γενιάς Peugeot i-Cockpit

Εμπνευσμένο από concept car, το νέο 208 εφοδιάζεται με το νέας γενιάς, Peugeot i-Cockpit, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της φίρμας, και έχουν ήδη εκτιμήσει εκατομμύρια οδηγοί. Όλες οι πληροφορίες είναι εύκολα αναγνώσιμες, ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού, ο 3D πίνακας οργάνων στο i-Cockpit εμφανίζει πληροφορίες που μπορούν να διαβαστούν σε δύο επίπεδα.

Peugeot 208
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο άνω ψηφιακό τμήμα οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε μορφή ολογράμματος. Τα δεδομένα εμφανίζονται δυναμικά, κοντά ή πιο μακριά στα μάτια του οδηγού ανάλογα με τη σημασία ή την επείγουσα ανάγκη, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα αντίδρασης κατά περίπου μισό δευτερόλεπτο. Στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό και πάνω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου, βρίσκεται η οθόνη αφής των 5, 7 ή 10 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση).

3. Με τεχνολογίες από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών

Με το σύστημα Drive Assist, το 208 δείχνει το δρόμο προς την ημι-αυτόνομη οδήγηση αφού διαθέτει κορυφαία για την κατηγορία συστήματα υποβοήθησης οδήγησης:

Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop & Go σε συνδυασμό με κιβώτιο EAT8 το οποίο ενημερώνει και ρυθμίζει την απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης θέσης στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane positioning assist), όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας (συνδεδεμένο με το ACC Stop & Go).

Peugeot 208
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλήρης υποβοήθηση στάθμευσης (Full Park Assist) με πλευρικούς αισθητήρες (με το κιβώτιο EAT8 AGB).

•Τελευταίας γενιάς σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Αctive Safety Brake)  για τον εντοπισμό πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα, ενεργό με ταχύτητες από 5 έως και 140 χλμ./ώρα. Προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης (Forward collision warning).

•Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας (ή του δρόμου) (Active Lane keeping assist) που διορθώνει την πορεία με ταχύτητα κίνησης πάνω από τα 65 χλμ./ώρα.

Σύστημα ελέγχου απόσπασης προσοχής του οδηγού (Driver attention alert), που αναγνωρίζει τα σημάδια απόσπασης της προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, με ταχύτητα πάνω από 65 χλμ./ώρα. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό με μικρές δονήσεις στο τιμόνι.

Peugeot 208

4. Και βενζίνη, και diesel, και ηλεκτρικό

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο 208 βασίζεται πάνω στην τελευταίας γενιάς πλατφόρμα του ομίλου PSA, που φέρει την ονομασία CMP (Common Modular Platform). Όπως φανερώνει και η ονομασία της, η νέα πλατφόρμα CMP μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις διαστάσεις και τις παραλλαγές των κινητήρων. Με δυνατότητα να δέχεται όλους τους τύπους κινητήρων, παρέχει στους πελάτες την ευκαιρία να επιλέξουν: κινητήρα εσωτερικής καύσεως (βενζίνη / diesel) ή ηλεκτροκινητήρα.

Peugeot 208

Στα μοτέρ εσωτερικής καύσης, το γαλλικό μικρό μοντέλο εφοδιάζεται με πλήρη γκάμα προηγμένων κινητήρων βενζίνης που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6.d και κινητήρων diesel που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές euro 6.d-temp. Οι κινητήρες PureTech 100hp και 130hp είναι οι μοναδικοί στην κατηγορία του 208 που διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 (Efficient Automatic Transmission) των 8 σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot e-208

Το νέο Peugeot 208 προσφέρεται και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, τοποθετώντας το έτσι στο επίκεντρο του τεχνολογικού ενδιαφέροντος της εποχής μας. Για την κίνηση του φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων & 260 Nm ροπής, νούμερα τα οποία χαρίζουν στο αμάξωμα επιτάχυνση 0-100 σε 8,1 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία των 50 kWh εξασφαλίζει μια αυξημένη αυτονομία κίνησης 362 χιλιομέτρων (με βάση το νέο αυστηρό πρωτόκολλο μέτρησης WLTP), μια τιμή ρεκόρ για τα δεδομένα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η μπαταρία του e-208 καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ