Μercedes EQG Concept: Ιδού η ηλεκτρική G-Class

mercedes EQG concept

Με το εικονιζόμενο πρωτότυπο EQG, που παρουσιάζεται την έκθεση αυτοκινήτου στο Μόναχο, η Mercedes μας προϊδεάζει για τη νέα ηλεκτρική εποχή του αειθαλούς off road μοντέλου της, δηλαδή της εμβληματικής G-Class.

H νέα γενιά της G-Class παρουσιάστηκε πριν τρία χρόνια και σήμερα, οι Γερμανοί ετοιμάζουν πυρετωδώς την ηλεκτρική της version, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν πως οι εκτός δρόμου ικανότητες δεν είναι πλεονέκτημα μόνο των εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

mercedes eqg concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η φίρμα, η EQG Concept που παρουσιάζεται στο Μόναχο, είναι πολύ κοντά σε αισθητικό επίπεδο στο μοντέλο παραγωγής και έτσι, οι οπτικές διαφορές αναμένεται να είναι πολύ μικρές συγκριτικά με τη συμβατική έκδοση. Βλέποντας και τις πρώτες επίσημες εικόνες, παρατηρούμε πως στο εμπρόσθιο μέρος η EQG έχει δανειστεί πολλά κοινά γνωρίσματα με τη νέα ηλεκτρική γκάμα EQ της Mercedes, θέλοντας να υποδηλώσει τον ηλεκτρικό της χαρακτήρα.

Αν και προς το παρόν η Mercedes δεν αναφέρει κάτι επίσημο ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου της, αναμένουμε την παρουσία ενός ισχυρού ηλεκτρικού μοτέρ και μιας μεγάλης σε χωρητικότητα μπαταρίας με την οποία θα εξασφαλίζεται αυτονομία κίνησης άνω των 400 χιλιομέτρων. Παράλληλα, η φίρμα ισχυρίζεται πως η ηλεκτρική EQG θα διατηρήσει στο έπακρο τα off road γονίδια της G-Class συνδυάζοντας τα με τα πλεονεκτήματα ενός EV μοντέλου μηδενικών ρύπων.

mercedes eqg concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, να σημειώσουμε πως δεν αποκλείεται, σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών ηλεκτροκινητήρα, να υπάρξουν πολλά κοινά στοιχεία με τη νέα Mercedes EQS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ