Νέα Mercedes-Benz GLC: O ηγέτης στα premium SUV πλήρως εξηλεκτρισμένος

new mercedes glc

Η Mercedes-Benz λανσάρει τη νέα γενιά της κορυφαίας GLC η οποία εφοδιάζεται, πλέον, με προηγμένα εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα και ένα πλήθος τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας.

Στη νέα της γενιά, η GLC διατίθεται μόνο ως υβριδικό όχημα, είτε ως plug-in υβριδικό μοντέλο είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt, εναρμονίζοντας πλήρως την παρουσία της με τη γενικότερη φιλοσοφία της εποχής μας για αποδοτικά μοτέρ με χαμηλή κατανάλωση.

mercedes glc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επίπεδο εμφάνισης, η γερμανική φίρμα δημιούργησε ένα δυναμικό αμάξωμα πλήρως αναγνωρίσιμο μέσω μιας σειράς μοναδικών χαρακτηριστικών στην κατηγορία. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τη γραμμή AVANTGARDE εξωτερικού με το πακέτο Χρωμίου με πλαίσια παραθύρων χρωμίου και μια νέα τεχνική προστασία κάτω μέρους με εμφάνιση χρωμίου, προσθέτοντας εντυπωσιακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αναδεικνύοντας τις μοναδικές αναλογίες του οχήματος.

mercedes glc

Ένα από τα καθοριστικά σχεδιαστικά στοιχεία της GLC είναι το επανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, με προβολείς που ενσωματώνονται απευθείας στη μάσκα ψυγείου, για να τονίζουν το πλάτος του οχήματος, και τη νέα μάσκα ψυγείου της γραμμής AVANTGARDE εξωτερικού, η οποία διαθέτει πλέον πλαίσιο χρωμίου και μία σπορτίφ γρίλια σε ματ γκρι χρώμα με διακοσμητικά στοιχεία χρωμίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλα χαρακτηριστικά που συντελούν στη σπορ, επιβλητική εμφάνιση είναι το φαρδύ μετατρόχιο και οι επίπεδες ζάντες 18 έως 20 ιντσών. Αρκετοί από τους εργοστασιακά διαθέσιμους τροχούς διαθέτουν μοντέρνα σχεδίαση με πολύ γυαλιστερό φινίρισμα και δίχρωμες επιφάνειες, ενώ είναι και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι. Τα νέα πίσω φώτα δύο τμημάτων έχουν εσωτερικό με τρισδιάστατη σχεδίαση και τονίζουν το πλάτος του πίσω τμήματος, όπου υπάρχει και μια τεχνική προστασία κάτω μέρους με εμφάνιση χρωμίου, στην οποία ενσωματώνονται οι επίσης χρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης.

Άπλετη πολυτέλεια και μοναδικός εξοπλισμός

Η εμπειρία της Mercedes-Benz συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στο εσωτερικό του γερμανικού μοντέλου, με επίκεντρο την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX, η οποία έχει γίνει ακόμη πιο ψηφιακή και ευφυής – τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό έχουν πραγματοποιήσει ένα άλμα προόδου, με την υψηλής ευκρίνειας εικόνα στην οθόνη του οδηγού και την κεντρική οθόνη να διευκολύνουν τον έλεγχο τόσο του οχήματος όσο και των λειτουργιών άνεσης. Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD 12,3 ιντσών (31,2 cm) στη θέση του οδηγού μοιάζει να αιωρείται ελεύθερα μπροστά από το ταμπλό σε σχήμα φτερού. Η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 cm) ορθώνεται αρμονικά από την κεντρική κονσόλα, χωρίς καθόλου ενώσεις, και μοιάζει επίσης να αιωρείται πάνω από τον διάκοσμο του ταμπλό. Όπως το ταμπλό οργάνων, έτσι και η οθόνη είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes glc

Η ικανότητα διαλόγου και μάθησης του φωνητικού βοηθού «Hey Mercedes» βασίζεται σε υπερσύγχρονους αλγορίθμους που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται διαρκώς περισσότερο στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του χρήστη. Οι πάροχοι streaming μουσικής μπορούν να ενσωματώνονται απρόσκοπτα στο MBUX και, συνεπώς, οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν μια εξατομικευμένη μουσική εμπειρία στο αυτοκίνητό τους. Επίσης, να σημειώσουμε πως η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων στη νέα γενιά ευνόησε τους παρεχόμενους για τους επιβάτες χώρους με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 620 λίτρα.

mercedes glc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τη στρατηγική πολυτέλειας της Mercedes-Benz, ο βασικός εξοπλισμός της νέας GLC έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και προσφέρει στον πελάτη εξαρχής ένα ιδιαίτερα ελκυστικό όχημα. Η γραμμή AVANTGARDE, για παράδειγμα, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό καθώς και δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλες οθόνες, η ενσωμάτωση smartphone, η ασύρματη φόρτιση και τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα.

Επιπλέον, η λογική των πακέτων έχει απλουστευθεί σημαντικά, ώστε να διευκολύνεται η επιλογή μεταξύ των πολυάριθμων μεμονωμένων προαιρετικών στοιχείων. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που παραγγέλνονται συχνά μαζί έχουν ομαδοποιηθεί πλέον σε πακέτα εξοπλισμού με βάση τις πραγματικές προτιμήσεις των πελατών. Όσον αφορά στις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, οι επενδύσεις, ο διάκοσμος και οι τροχοί, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα όπως και πριν.

Μια πλήρως εξηλεκτρισμένη και αποδοτική γκάμα κινητήρων

Η νέα GLC διατίθεται μόνον ως υβριδικό όχημα, είτε ως plug-in υβριδικό μοντέλο είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG). Όλες οι επιλογές που βρίσκουμε στη γκάμα χαρακτηρίζονται από την υψηλή απόδοση και τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης.

mercedes glc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, η βασική βενζινοκίνητη επιλογή στα 2.000 κυβικά εκατοστά προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ιπποδυνάμεις με 204 και 258 ίππους (στον τομέα του ντίζελ η απόδοση του 2λιτρου μοτέρ διαμορφώνεται στα 197 άλογα). Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με υβριδικό – ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, το οποίο επιτρέπει λειτουργίες όπως «κύλιση», ενίσχυση ή ανάκτηση ενέργειας και, ως εκ τούτου, σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου. Επιπλέον, η εκκίνηση των κινητήρων γίνεται πολύ γρήγορα και άνετα χάρη στην ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG), με αποτέλεσμα η λειτουργία Start-Stop να είναι σχεδόν ανεπαίσθητη για τον οδηγό, όπως και η μετάβαση από την ελεύθερη κύλιση με απενεργοποιημένο κινητήρα στην έντονη επιτάχυνση με ισχύ από τον κινητήρα. Στο ρελαντί, η έξυπνη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ενσωματωμένη μίζα-δυναμό και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης φροντίζει για εξαιρετικά ομαλή λειτουργία.

Μπαίνει στην πρίζα, καίει 0,5 λτ./100 χλμ. και ταξιδεύει ηλεκτρικά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας Mercedes-Benz GLC, όπου το 2λιτρο μοτέρ βενζίνης (με 204 ή 252 ίππους) συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 440 Nm ροπής. Έτσι, το βελτιωμένο υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης φροντίζει για ηλεκτρική οδήγηση στα τμήματα της διαδρομής που ενδείκνυνται περισσότερο.

mercedes glc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο προγράμματα οδήγησης επιτρέπουν στον οδηγό να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες του συστήματος κίνησης plug-in άκρως στοχευμένα:

BATTERY HOLD: Προτεραιότητα δίνεται στη διατήρηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης, π.χ. όταν έχει προγραμματιστεί για αργότερα οδήγηση στο κέντρο της πόλης ή σε ζώνη χαμηλών εκπομπών. Το υβριδικό σύστημα κίνησης επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την απόσταση.

ELECTRIC: Ηλεκτρική οδήγηση έως 140 χλμ./ώρα, ρυθμιζόμενη ανάκτηση ενέργειας, ενεργοποίηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης μετά το σημείο πίεσης του πεντάλ γκαζιού.

Φυσικά, τα στοιχεία λειτουργίας των παραπάνω συνόλων εντυπωσιάζουν και στην πράξη καθώς προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 ή 6,7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, εκπέμπουν μόνο 12 gr CO2 ανά χιλιόμετρο και μπορούν να επιτύχουν μέση κατανάλωση βενζίνης μόλις 0,5 λτ./100 χλμ.

Γνωρίστε τη νέα Mercedes-Βenz GLC στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της φίρμας κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ