Αποκάλυψη για την ηλεκτρική Mercedes EQE SUV

mercedes eqe

Στο δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Mercedes αποκάλυψε την EQE SUV που παίρνει τη θέση της δίπλα στο αμιγώς ηλεκτρικό sedan EQE.

Ένα σκαλί κάτω από την EQS SUV έρχεται να τοποθετηθεί η ολοκαίνουργια EQE SUV, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που χαρακτηρίζεται για τα επίπεδα πολυτέλειας που προσφέρει αλλά και την πιο δυναμική συμπεριφορά έναντι του μεγαλύτερου ηλεκτρικού SUV της Mercedes.

mercedes eqe
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes eqe suv

Με μήκος που φτάνει στα 4.863 χλστ. και πλάτος και ύψος στα 1.940 και 1.686 χλστ. η EQE SUV είναι ένα μοντέλο που ακροβατεί μεταξύ της μεσαίας και μεγάλης κατηγορίας και προσφέρει άπλετους χώρους στην καμπίνα για τους επιβαίνοντες της χάρη και στο μεταξόνιο των 3.030 χλστ. Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα βρίσκεται και ο χώρος αποσκευών που φτάνει στα 520 λίτρα χωρητικότητας, με τα καθίσματα στη θέση τους και έως τα 1.675 με την αναδίπλωσή τους.

Αρχικά τουλάχιστον η EQE θα είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις εκ των οποίων η μία πισωκίνητη και οι υπόλοιπες δύο 4κίνητες. Στη βάση της γκάμας του SUV της Mercedes βρίσκεται η έκδοση 350+, με κίνηση στους πίσω τροχούς και απόδοση που φτάνει στους 292 ίππους και τα 565 Nm ροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η ισχυρότερη 4κίνητη 350 4Matic με ηλεκτρικά μοτέρ και στους δύο άξονες, όπου η απόδοση παραμένει στους 292 ίππους η ροπή, ωστόσο, φτάνει στα 765 Nm. Ως κορυφαία, προς το παρόν τουλάχιστον έκδοση, παρουσιάζεται η EQE 500 4Matic. Σε αυτή την περίπτωση η απόδοση φτάνει στους 408 ίππους και η ροπή εκτοξεύεται στα 858 Nm.

Στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις των τριών εκδόσεων της νέας EQE SUV δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά, αυτό όμως που έχει γίνει γνωστό είναι η αυτονομία της που μπορεί να φτάσει έως και τα 590 χλμ. στην έκδοση 350+ και κατά το πρότυπο WLTP, χάρη στην μπαταρία των 90.6 kWh. Έως τα 558 χλμ. φτάνει η αυτονομία της 350 4Matic και έως τα 547 χλμ. στην σαφώς ισχυρότερη 500 4Matic.

Ενίσχυση τη διαθέσιμη αυτονομία προσφέρει και η στάνταρ αντλία θερμότητας που μειώνει δραστικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καθώς εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που παράγει κατά τη λειτουργία του το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για να φέρει τη θερμοκρασία της καμπίνας στα επιθυμητά επίπεδα.

Όπως και με το αδελφό sedan μοντέλο που αξιοποιεί την ίδια πλατφόρμα, η μεγάλη συστοιχία μπαταριών της EQE SUV ξεχωρίζει για το λογισμικό που διαχειρίζεται τα ενεργειακά της αποθέματα, το οποίο έχει εξελιχθεί από την ίδια τη Mercedes και επιτρέπει και over the air ενημερώσεις που βελτιστοποιούν την απόδοσή σε όλη τη διάρκεια ζωής της. Στην μεγάλη αυτονομία συμβάλλει αποφασιστικά και η προσεγμένη αεροδυναμική για SUV με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι μόλις 0,25.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes eqe

H ανάρτηση της EQE SUV δεν έχει διαφορές με εκείνη της sedan με αρχιτεκτονική τεσσάρων συνδέσμων εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων για τον πίσω άξονα. Προαιρετικά διαθέσιμη υπάρχει και η αερανάρτηση Airmatic, καθώς και σύστημα τετραδιεύθυνσης που επιτρέπει στους πίσω τροχούς να πάρουν κλίση έως και 10 μοίρες. Το τελευταίο διευκολύνει την κίνηση στους δρόμους της πόλης, σε συνδυασμό και με το μικρότερο κατά 90 χλστ. μεταξόνιο έναντι της σεντάν αλλά και το μικρότερο κατά 80 χλστ. συνολικό μήκος.

Το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου ηλεκτρικού SUV των Γερμανών γίνεται αντιληπτό και μέσα από τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού της EQE SUV. Σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού Attention Assist, το ενεργό σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist, το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας Active Lane Keeping Assist, το «πακέτο» παρκαρίσματος που περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας και ο περιοριστής ταχύτητας Speed Limit Assist.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον των παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τα πακέτα εξοπλισμού ασφάλειας Assistance Package και Driving Assistance Plus Package στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το ενεργό cruise control και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας Active Lane Change Assist.

Αναφορικά με τα προγράμματα οδήγησης η EQE SUV προσφέρει στον οδηγό της τέσσερεις διαφορετικές επιλογές, Eco, Comfort, Sport και Individual, με την τελευταία να προσφέρει τη δυνατότητα εξατομίκευσης στον τρόπο που αποδίδει ο κινητήρας και η ανάρτηση. Σε παραπάνω που μας είναι γνωστά από την sedan EQE, η Mercedes έχει προσθέσει, για τις 4κίνητες εκδόσεις και το πρόγραμμα Offroad, για προσαρμογή στην απόδοση των συστημάτων σε συνθήκες κίνησης εκτός δρόμου.

mercedes eqe

Το εντυπωσιακό σύστημα πολυμέσων MBUX Hyperscreen δίνει φυσικά το «παρών» και στο νέο ηλεκτρικό SUV της Mercedes, ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού, με τις τις οθόνες που σχεδόν ενσωματώνονται πίσω από ένα ενιαίο πάνελ να δημιουργούν μια «επιφάνεια» πληροφοριών που φτάνει σε πλάτος τα 1.410 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή της νέας Mercedes EQE SUV θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο εργοστάσιο των Γερμανών που βρίσκεται στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο, το οποίο παράγει της μπαταρίες τόσο γι' αυτή όσο και για την EQS SUV.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ