Καινούργιο αυτοκίνητο με κάτω από 15.000 ευρώ

Toyota Aygo X

Οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν πάρει μεν την ανιούσα, όμως μπορεί κανείς να βρει ακόμη και σήμερα καινούργια, hi-tech και ασφαλή μοντέλα με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ.

Με ένα ποσόν πιο κάτω από τα 15.000 ευρώ υπάρχει η δυνατότητα σήμερα να αποκτήσει κανείς ένα καινούργιο αυτοκίνητο με υψηλά στοιχεία τεχνολογίας άνεσης και ασφάλειας, οικονομικό κινητήρα βενζίνης, αλλά και κατά περίπτωση, με καλή πρακτικότητα. Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε 5 προτάσεις που πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.

Toyota Aygo X: 14.370 ευρώ

Toyota Aygo X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξοπλισμός Aygo X: ESP, 6 αερόσακοι, ενεργό cruise control, Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, Σύστημα Ελέγχου Διατήρησης Λωρίδας (LTA), Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με έκτακτη υποβοήθηση διεύθυνσης (κατά τον ελιγμό), Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με έκτακτη υποβοήθηση σε στροφή διασταύρωσης, Hill Hold Control, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, air condition, ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών, αυτόματα φώτα

Το ολοκαίνουργιο Aygo X προχωρά προς τα εμπρός την ιστορία του μίνι μοντέλου της Toyota, εντασσόμενο στην κατηγορία των crossover οχημάτων. Ξεχωρίζει για την άκρως μοντέρνα σχεδίαση, το γεγονός ότι βασίζεται πάνω στην νεότερη πλατφόρμα του Yaris, ενώ διατίθεται σε εκδόσεις με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Toyota Aygo X

Το Toyota Aygo X συνδυάζεται με τον γνωστό 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 72 ίππων της ιαπωνικής φίρμας. Πρόκειται για ένα μοτέρ που χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή του κατανάλωση, αφού στην έκδοση με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 4,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 106 γρ./χλμ., εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Suzuki Swift: 14.380 ευρώ

Suzuki Swift

Εξοπλισμός Swift GL Hybrid: ESP, 6 αερόσακοι, ενεργό cruise control, Hill Hold Control, Radar Brake Support, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών, αυτόματα φώτα

Το Suzuki Swift είναι ένα από τα πρώτα μικρά αυτοκίνητα που υιοθέτησε την ήπια υβριδική τεχνολογία, ενισχύοντας το αποδοτικό δείγμα γραφής του ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων. Για του λόγου το αληθές, το σύνολο καταναλώνει μόλις 4,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκλύει 106 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Suzuki Swift
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα υπόλοιπα στοιχεία του το Suzuki Swift ξεχωρίζει για την πολύ καλή ευελιξία του, την υψηλή αξιοπιστία του και την ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Ο 1.200άρης κινητήρας βενζίνης των 83 ίππων σε συνδυασμό με το «ήπια» υβριδικό σύστημα προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Fiat 500: 14.500 ευρώ

Fiat 500

Εξοπλισμός 500 Cult: ESP, 7 αερόσακοι, περιοριστής ταχύτητας, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμός, ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών, προβολείς ομίχλης

Το 500 συνεχίζει την πορεία του στη γκάμα της Fiat προσφέροντας στους λάτρεις του ιταλικού αυτοκινήτου πόλης ευκολία στις μετακινήσεις τους, μια μοδάτη και ρετρό-μοντέρνα παρουσία αλλά και πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά. Στην αρχική του έκδοση Cult, το 500 συνοδεύεται από πολύ καλό εξοπλισμό χωρίς να κοστίζει μια περιουσία.

Fiat 500
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 500 συνδυάζεται με το νεότερο υβριδικό σύνολο των 1.000 κ.εκ. της Fiat, που αποδίδει 70 ίππους ισχύος και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το σύνολο αυτό συνδυάζεται και με προηγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας, ώστε να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 του μοντέλου. Η μέση τιμή της κατανάλωσης είναι 4,6 λτ./100 χλμ. και των εκπομπών ρύπων 105 γρ./χλμ.

Dacia Sandero Streetway: 14.860 ευρώ

Dacia Sandero

Εξοπλισμός Sandero Streetway Life: ESP, 6 αερόσακοι, cruise control, αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε δρόμο με κλίση, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών, αυτόματα φώτα, προβολείς ομίχλης

Η νέα γενιά του μικρού της Dacia βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Το αμάξωμα του νέου Sandero είναι πιο μυώδες και πιο μοντέρνο σε σύγκριση με τo απερχόμενο μοντέλo. Η τετραθέσια καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη και ο χώρος αποσκευών των 410 λτ θα χωρέσει πολλά μπαγκάζια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Sandero

Η φθηνότερη έκδοση του Sandero Streetway έχει κόστος κάτω από τα 15.000 ευρώ και χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον πολύ καλό 1.000άρη turbo κινητήρα βενζίνης των 90 ίππων. Σε συνδυασμό με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων η μέση κατανάλωση καυσίμου μειώνεται στα 5,1 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να είναι 116 γρ./χλμ. και έτσι το αυτοκίνητο να εξασφαλίζει 0 τέλη κυκλοφορίας.

Mazda 2: 14.862 ευρώ

Mazda 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξοπλισμός Mazda 2 Emotion: ESP, 6 αερόσακοι, ηχοσύστημα, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών,

Το Mazda 2 αποτελεί τη μικρότερη σε διαστάσεις στη σημερινή γκάμα της ιαπωνικής φίρμας, διαθέτοντας υψηλή κατασκευαστική ποιότητα και έναν οδηγοκεντρικά προσανατολισμένο χαρακτήρα. Το ιαπωνικό hatchback προσφέρεται σ τη φθηνότερη έκδοσή του με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου και 75 ίππων.

Mazda 2

O SkyActiv-G κινητήρας βενζίνης των 75 ίππων συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει καλές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 171 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 4,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων είναι μόνο 109 γρ./χλμ. (0 τέλη κυκλοφορίας).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ