Έρευνα: Ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα και ώρα για να οδηγείς;

Car accident

Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct ανέλυσε τα στοιχεία της από το 2022 και βρήκε πότε πρέπει να προσέχουμε περισσότερο στους δρόμους.

Κάθε καινούργια μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη και για κανέναν άνθρωπο δεν είναι όλες οι μέρες και οι ώρες ίδιες. Και όπως είναι φυσιολογικό, οι αλλαγές επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό θετικά και αρνητικά.

Apologismos Hellas Direct 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Hellas Direct διαθέτει μεγάλη βάση δεδομένων με αρχείο στατιστικών στοιχείων και πρόσφατα ανακοίνωσε αυτά που αφορούν τα ατυχήματα που κατέγραψε μέσα στο 2022 και συγκεκριμένα τις ώρες, τις μέρες και τους μήνες του χρόνου που είναι οι πιο «επικίνδυνοι», καθώς τότε συμβαίνουν τα περισσότερα τρακαρίσματα.

Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά, για να γνωρίζουμε όλοι μας πότε πρέπει να δίνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στους δρόμους. Ανεξάρτητα από το εάν είμαστε οδηγοί ή όχι, η πιο «δύσκολη» μέρα της εβδομάδας για όλους είναι η Δευτέρα. Και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνει η στατιστική, καθώς τη συγκεκριμένη μέρα δηλώνονται τα περισσότερα ατυχήματα, με ποσοστό 17,1%. Ακολουθεί η Τρίτη με ποσοστό 16,8%, ενώ όσο πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο και μειώνεται το άγχος και η βιασύνη των οδηγών, βλέπουμε να μειώνεται το ποσοστό των ατυχημάτων.

Apologismos Hellas Direct 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από την ποια ημέρα της εβδομάδας έχουμε, παρατηρείται αύξηση των ατυχημάτων ανάλογα και με την εποχή του χρόνου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Hellas Direct για το 2022, ο Μάιος και ο Νοέμβριος είναι οι μήνες που συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα (1,20%).

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, ο τελευταίος μήνας της άνοιξης και του φθινοπώρου είναι από τους αγαπημένους των Ελλήνων για ευνόητους λόγους. Από την άλλη, ο πιο χαλαρός Αύγουστος που φεύγουμε όλοι διακοπές καταγράφεται ως ο μήνας με τα λιγότερα τρακαρίσματα (0,80%).

Apologismos Hellas Direct 4

Τα στατιστικά στοιχεία που έχει συλλέξει η Hellas Direct έχουν υψηλή ακρίβεια και αναφέρουν μέχρι και το ποιες ώρες είναι οι πιο «δύσκολες» και επικίνδυνες για τους οδηγούς, καθώς τότε συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το πιο «ενεργό» 12ωρο της ημέρας για όλους μας, δηλαδή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 βράδυ, είναι αυτό που συμβαίνουν και τα περισσότερα ατυχήματα. Πιο συγκεκριμένα, το 3ωρο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 15:00 είναι που καταγράφονται τα περισσότερα ατυχήματα (24,8%). Ακολουθούν οι ώρες γύρω από αυτό το «hot» κυκλοφοριακό 3ωρο, με το διάστημα από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 να καταγράφεται το 20% των ατυχημάτων, ενώ το 3ωρο από τις 9:00 μέχρι τις 12 το μεσημέρι το ποσοστό είναι 19,6%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Apologismos Hellas Direct 2

Τα στατιστικά στοιχεία για τα ατυχήματα από την βάση δεδομένων της Hellas Direct δεν δημοσιοποιήθηκαν για να μας νουθετήσουν ή να μας τρομάξουν, αλλά για να μας χτυπήσουν τα «καμπάνακι» για το τι γίνεται στους δρόμους τις ώρες που κυκλοφορούμε περισσότερο ώστε να είμαστε σε εγρήγορση με σκοπό την αποφυγή ενός ατυχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ