Το επόμενο βήμα της ηλεκτροκίνησης μας αφορά όλους

Blink Charging 1

Η αυτοκίνηση κινείται στην τροχιά της ηλεκτροκίνησης και το επόμενο μεγάλο βήμα για όλες τις επιχειρήσεις είναι ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στόλων και η τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στις εγκαταστάσεις τους.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης, για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας μορφής μετακίνησης υπερτερούν των μειονεκτημάτων, με το σημαντικότερο όλων να είναι η προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί άλλωστε τη μεγαλύτερη κληρονομία για τα παιδιά μας.

Blink Charging 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ευεργετική μόνο για το περιβάλλον, καθώς τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα, ειδικά για τους εταιρικούς χρήστες. Οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει μία εταιρεία να επιλέξει ηλεκτρικά οχήματα για τον στόλο της, πέραν από την οικολογική ευαισθησία, είναι η επιχειρησιακή συνέχεια που εξασφαλίζει πρόσβαση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, το κόστος τους που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο προσιτά από τα πετρελαιοκίνητα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους (χαμηλότερο κόστος συντήρησης, κίνησης και φορολογίας), και φυσικά τα κρατικά προνόμια και οι φοροελαφρύνσεις.

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας υποστηρίζεται έμπρακτα και από το κράτος. Κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο επωφελείται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και απαλλάσσεται πλήρως από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο και εξαιρείται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης για 2 χρόνια.

Blink Charging 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κρατική επιδότηση που προσφέρεται αυτή την στιγμή για τις εταιρείες, είναι οικολογικό bonus 30% για αγορά 1 έως 20 αυτοκινήτων με επιδότηση έως 8.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ σε περίπτωση που προμηθευτεί μια εταιρεία 21 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πάνω, το οικολογικό bonus είναι 20% και επιδότηση έως 6.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Ακόμα, υπάρχει επιδότηση τοποθέτησης wallbox 400 ευρώ ανά σημείο, ενώ όποιες εταιρείες έχουν έδρα σε νησί δίνεται επιπλέον επιδότηση 4.000 ευρώ ανά όχημα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετά τραπεζικά οφέλη για τις εταιρείες που υιοθετούν αυτή την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ενώ ως γνωστόν τα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν και αρκετά μειωμένο κόστος χρήσης σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη και εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν διαδρομές «φουλάροντας» με ρεύμα που είναι φθηνότερο από τα διαδεδομένα υγρά καύσιμα.

Blink Charging 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από τα απτά οφέλη που έχουν οι εταιρείες που μετατρέπουν τον εταιρικό τους στόλο σε αμιγώς ηλεκτρικό, μπορούν με την σειρά τους να γίνουν αρωγοί στο νέο αυτό εγχείρημα που μας αφορά όλους. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση εύκολα προσβάσιμων φορτιστών είναι σίγουρο ότι θα μετατρέψει την επιχείρηση σας σε πόλο έλξης για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, θα ανεβάσει το κύρος της και θα την κατατάξει στις επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Η ανεύρεση ενός σταθμού φόρτισης του δικτύου της Blink είναι μια απλή υπόθεση, καθώς υπάρχουν ουσιαστικά παντού. Συνολικά, περισσότερες από 550 θέσεις φόρτισης υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο καλύτερος σύμμαχος για να οδηγήσετε την επιχείρησή σας στο μέλλον με ασφάλεια και σιγουριά, είναι η Blink. Με εμπειρία που ξεπερνά τα δέκα χρόνια στην παροχή υπηρεσιών και hardware, η Blink προσφέρει πανελλαδικά συνεπείς και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Blink έχει την δυνατότητα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αξιολογήσει τις ανάγκες της επιχείρησης σας και να προτείνει το ιδανικό πλαίσιο συνεργασίας που καλύπτει το 100% αυτών (B2B Partner). Από την τοποθέτηση του φορτιστή μέχρι και το after sales support, η Blink είναι δίπλα σε κάθε μικρή ή μεγάλη συνεργασία που πραγματοποιεί.

Blink Charging 5

Αυτό σημαίνει ότι η Blink με γνώμονα την πείρα, τη γνώση και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, θα γίνει ο αξιόπιστος συνεργάτης σας φροντίζοντας για την ομαλή λειτουργία του συστήματος φόρτισης, τη σύνδεση με την πλατφόρμα της εταιρείας και την επίλυση προβλημάτων, εμπλουτίζοντας έτσι το δίκτυο φόρτισης της χώρας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Blink που λειτουργεί 24/7 και είναι ικανό να λύσει όλες τις απορίες και να διευκολύνει τους πελάτες και τους συνεργάτες σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ