Citroen C5 Aircross: Πιο πλούσιο από ποτέ σε κινητήρες και εκδόσεις

Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech FL 1

Με μια ευρεία γκάμα κινητήρων και εκδόσεων το Citroen C5 Aircross είναι η ολοκληρωμένη πρόταση των Γάλλων στην μικρομεσαία κατηγορία των SUV.

Ο σκληρός ανταγωνισμός βελτιώνει το είδος και ως μέλος της «καυτής» από πλευράς απαιτήσεων κατηγορίας των SUV, το μικρομεσαίο Citroen C5 Aircross αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

Το C5 Aircross κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να εδραιωθεί στην κατηγορία ως μία από τις πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις που μπορεί να προσφέρει ηρεμία στην καθημερινότητα και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα οικογενειακά βάρη, εντός και εκτός των τειχών.

Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech FL 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφαρμόζοντας έξυπνες λύσεις που χαρακτηρίζουν άλλωστε και τα υπόλοιπα μοντέλα της, η Citroen έχει «ντύσει» το C5 Aircross με ξεχωριστή αισθητική που παρουσιάζεται ακόμη πιο δυναμική έπειτα και από την πρόσφατη ανανέωσή του.

Η γενναιόδωρη σε χώρους και ποιοτική καμπίνα του γαλλικού SUV εξυπηρετεί άριστα έως και πέντε άτομα, με τα εμπρός καθίσματα Advanced Comfort να φέρνουν την άνεση του σπιτιού στο δρόμο και τον χώρο αποσκευών, που ξεκινά από τα 580 λίτρα, να υπερκαλύπτει τις όποιες οικογενειακές ανάγκες.

Τη διαφορά στην πρακτικότητα κάνουν και τα ανεξάρτητα πίσω καθίσματα που μπορούν να μετακινηθούν εμπρός-πίσω κατά 150 χλστ., ενώ η πλάτη του ρυθμίζεται σε κλίση σε πέντε διαφορετικές θέσεις.

Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech FL 6

Κερασάκι στην τούρτα, η φημισμένη γαλλική άνεση που προσφέρει η Advanced Comfort ανάρτηση του C5 Aircross και το κάνει να διαπρέπει στην απορρόφηση των ανωμαλιών, τη στιγμή που τα 230 χλστ. απόστασης από το έδαφος εξασφαλίζουν άνετα και ασφαλή περάσματα στις εκτός δρόμου αναζητήσεις του οδηγού του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν μη τι άλλο, η ολοκληρωμένη εικόνα που παρουσιάζει το C5 Aircross οφείλεται σε όλα τα παραπάνω αλλά και στο γεγονός ότι οι Γάλλοι έχουν φροντίσει να το διαθέσουν στο κοινό με μια ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων και εκδόσεων, οι οποίες είναι ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη και προτίμηση στην κατηγορία.

Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech FL 11

Στον τομέα των κινητήρων οι επιλογές ξεκινούν από τον δοκιμασμένο και βραβευμένο τρικύλινδρο υπετροφοδοτούμενο PureTech κινητήρα του 1,2 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 131 ίππους και 230 Nm και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο οχτώ ταχυτήτων.

Ακολουθεί ο BlueHDi κινητήρας πετρελαίου του 1,5 λίτρου με το μοτέρ των Γάλλων να χαρακτηρίζεται για την πολιτισμένη λειτουργία του και τα πολύ χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Το μοτέρ αποδίδει επίσης 131 ίππους αλλά και 300 Nm ροπής, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στις μόλις 1.750 σ.α.λ. και περιορίζουν σημαντικά τις αλλαγές ταχυτήτων, είτε στο εξάρι μηχανικό είτε στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech FL 10

Στην κορυφή της γκάμας των συστημάτων κίνησης του C5 Aircross βρίσκεται το προηγμένο plug-in υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από turbo κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου 180 ίππων και ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ 110 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει στους 225 ίππους και εκτός από δυναμικές επιδόσεις προσφέρει και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 64 χλμ. με μία φόρτιση της συστοιχίας μπαταριών των 14,2 kWh.

Το PHEV C5 Aircross είναι διαθέσιμο και σε δεύτερη έκδοση από πλευράς ισχύος, η οποία φτάνει στους 180 ίππους. Εδώ η απόδοση του υπετροφοδοτούμενου μοτέρ του 1,6 λίτρου είναι 150 ίπποι και εκείνη του ηλεκτρικού κινητήρα παραμένει αμετάβλητη στους 110 ίππους. Η ελαφρώς μικρότερη μπαταρία των 12,4 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 54 χλμ., ενώ, όπως και με το ισχυρότερο plug-in C5 Aircross, ο οδηγός μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά με ταχύτητες έως και τα 135 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech FL 2

Η διεύρυνση των επιλογών στη γκάμα του γαλλικού SUV επιτυγχάνεται από τις προσεκτικά μελετημένες εξοπλιστικές εκδόσεις που είναι διαθέσιμες για το C5 Aircross. Οι επιλογές ξεκινούν από την έκδοση Inspire που αποτελεί και την βάση και συνεχίζονται με τις Feel, Feel Pack και Shine.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός του C5 Aircross δεν εμφανίζει ελλείψεις ήδη από τη βασική έκδοση του μοντέλου. Η Citroen έχει φροντίσει να το εξοπλίσει με όλα τα σημαντικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού αλλά και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που διασφαλίζουν την άνεση των επιβατών του, όπως είναι για παράδειγμα ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός με λειτουργία Air Quality, το προηγμένο σύστημα πολυμέσων και όλες οι συνηθισμένες ηλεκτρικές ευκολίες που περιμένει κανείς από ένα ολοκληρωμένο μικρομεσαίο SUV.

Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech FL 4

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ