Έρχεται το τέλος της κρίσης των ημιαγωγών - Ανακάμπτει η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων

Car production

Η προμήθεια πρώτων υλών, ημιαγωγών και καλωδιώσεων εξομαλύνεται και τα εργοστάσια αυτοκινήτων ανεβάζουν ρυθμό παραγωγής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε ότι βλέπει “σαφή βελτίωση” στις προμήθειες ημιαγωγών (chip) και αναμένει ότι η παγκόσμια παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να ανακάμψει κατά το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

VW Diess
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Diess, μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, είπε ότι οι διακοπές στη ροή παραγωγής σημαντικών προμηθειών της VW στην Ουκρανία βελτιώνεται με γοργά βήματα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή καλωδιώσεων και άλλων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στα οχήματα αρκετών κατασκευαστών. “Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πλέον υπό έλεγχο και εάν δεν μας βρει κάποιο κακό πάλι, δεν θα υποστούμε μεγάλη απώλεια στην φετινή μας παραγωγή”, είπε ο κ. Diess.

Car cables

Τα νέα από το Νταβός είναι αρκετά ενθαρρυντικά και αναμένεται να δώσουν μεγάλη ανάσα στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου και να επιστρέψει στην "κανονικότητα", μιας και θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι χρόνοι παράδοσης των νέων αυτοκινήτων και θα κάνουν το αγοραστικό βήμα οι διστακτικοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ