Πλαστικά καλύμματα στα μπουλόνια -Να γιατί πρέπει να τα αφαιρέσεις

Μπουλόνια καλύμματα

Στην κατηγορία εκείνων των λεπτομερειών που στην κρίσιμη στιγμή μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανήκουν τα πλαστικά καλύμματα στα μπουλόνια ενός αυτοκινήτου.

Αποτελεί μια μόδα των τελευταίων ετών, η οποία δεν προσφέρει στην πράξη κάτι πέρα από τη δημιουργία μιας πιο… τακτοποιημένης και ελκυστικής εικόνας.

Ο λόγος για τα πλαστικά καλύμματα τα οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στα μπουλόνια των τροχών, όπου τοποθετούνται με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν όμορφο σχεδιαστικό αποτέλεσμα.

Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις τα πλαστικά προστατευτικά μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον οδηγό που θα κληθεί, για παράδειγμα να αφαιρέσει και να αντικαταστήσει τον τροχό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις περισσότερες φορές τα καλύμματα στα μπουλόνια αφαιρούνται με μια πλαστική «τσιμπίδα» η οποία προσφέρεται μαζί με τον γρύλο και τη ρεζέρβα ανάγκης.

Για να είμαστε σίγουροι, λοιπόν, ότι θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τον τροχό σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να γνωρίζουμε αν το αυτοκίνητό μας διαθέτει αυτό τη φθηνό μεν, κρίσιμο δε εξάρτημα.

Πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, με το χειρότερο δυνατό σενάριο να είναι αυτό τη συγκέντρωσης πάγου ή χιονιού στα μπουλόνια.

Παγίδα μπορεί να αποτελέσει και η επιλογή κάποιων να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλύμματα με after market προϊόντα, τα οποία ωστόσο αν δεν διαθέτουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές-διαστάσεις είναι πολύ πιθανόν να δυσκολέψουν τη διαδικασία αντικατάστασης ελαστικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της αφαίρεσης των πλαστικών προστατευτικά από τα μπουλόνια των τροχών είναι η ασφαλέστερη, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκτούμε άμεση πρόσβαση σε ένα μικρό αλλά κρίσιμο εξάρτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ