Πώς να αποφύγετε σοβαρές βλάβες στον turbo κινητήρα σας

check engine

Ο άγραφος κανόνας του ενός λεπτού θα βοηθήσει να αποφύγετε σοβαρές βλάβες στον τούρμπο κινητήρα σας.

Με πολύ απλές πρακτικές στην καθημερινότητά σας είναι εύκολο να αποφύγετε δαπανηρές και περίπλοκες βλάβες στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Και είναι λίγες αυτές που είναι απλούστερες από τον κανόνα του ενός λεπτού στους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ένα κόλπο που σας επιτρέπει να αποτρέψετε τις έντονες φθορές και να επιμηκύνετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του τούρμπο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις τεχνολογίες με θερμικούς κινητήρες. Αφήνοντας δηλαδή τον κινητήρα να λειτουργήσει στο ρελαντί για ένα λεπτό πριν τον σβήσετε εντελώς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Turbo 1

Ο κανόνας ή ο νόμος του λεπτού επιβάλεται μετά τη χρήση του αυτοκινήτου μας σε εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί το άμεσο σβήσιμο του κινητήρα, βοηθώντας έτσι στη διάχυση της θερμότητας σε κρίσιμα σημεία όπως ο υπερσυμπιεστής και στην καλύτερη λίπανση όλων των εξαρτημάτων μετά από την απαιτητική χρήση. Κατά την εφαρμογή αυτού του κανόνα είναι επίσης πολύ σημαντικό να απενεργοποιήσετε το σύστημα Start/Stop, εάν δεν το λαμβάνει ήδη υπόψιν του το σύστημα.

Αυτός ο κανόνας δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται μετά από οποιοδήποτε ταξίδι. Επιβάλλεται όμως μετά από μεγάλα ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο, μετά από μία ανάβαση διαρκείας, την οδήγηση με τρέιλερ ή τροχόσπιτο και όλες τις συνθήκες που απαιτείται υψηλό φορτίο.

Τέλος, ειδικά μετά από ταξίδι το καλοκαίρι, πρέπει να μένει αναμμένος ο κινητήρας για ένα-δυο λεπτά (απενεργοποιώντας το stop/start σε τέτοιες περιπτώσεις) για να κρυώσει το λάδι που κυκλοφορεί γύρω από την τουρμπίνα ώστε να αποφευχθεί η εξανθράκωση του λιπαντικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TSI Engine

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ