Να αγοράσω μεταχειρισμένο χωρίς βιβλίο service - Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν;

Car service book 1

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και όλοι πρέπει να τους ακολουθούμε. Τι κάνουμε όμως σε περίπτωση που απουσιάζει το βιβλίο συντήρησης;

Όπως γνωρίζουμε, η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι εκ των ουκ άνευ. Με αυτή, φροντίζουμε για την σωστή κατάστασή του, την ασφάλεια που μας προσφέρει και φυσικά την μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του. Έτσι, το πρώτο πράγμα που ρωτάμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, είναι εάν έχει συμπληρωμένο βιβλίο service.

Car service book 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιβλίο συντήρησης είναι το μοναδικό στοιχείο που μας επιτρέπει να μάθουμε το ιστορικό ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Έτσι, γνωρίζουμε εάν τα service έχουν γίνει στην ώρα τους και εάν έχει τηρηθεί η αντικατάσταση σημαντικών αναλώσιμων, στις σωστές πάντα προθεσμίες (ιμάντας χρονισμού, άδειασμα ψυκτικού υγρού, υγρό φρένων κ.α.

Η απουσία του βιβλίου συντήρησης είναι βέβαιο ότι θα απομακρύνει πολλούς πιθανούς αγοραστές ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Και όχι άδικα, μιας και είναι ριψοκίνδυνο να μην γνωρίζουμε το ακριβές ιστορικό του αυτοκινήτου που μας ενδιαφέρει.

Εάν το αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει πωλείται από ιδιώτη, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει το βιβλίο service, παρά μόνο επειδή δεν έχει πραγματοποιηθεί η συντήρηση. Εάν απουσιάζει, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν τα τιμολόγια από τα service και τα ανταλλακτικά.

Car service book 3

Αν το αυτοκίνητο πωλείται από επαγγελματία, είναι συχνό φαινόμενο να απουσιάζουν τα τιμολόγια συντήρησης και φυσικά το βιβλίο service, γιατί δεν έδωσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ή χάθηκαν στην πορεία. Ωστόσο, μπορούμε να ρωτήσουμε την εγχώρια αντιπροσωπεία εάν έχει γνώση της συντήρησης του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που μας ενδιαφέρει και στη συνέχεια πράττουμε αναλόγως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, το ιδανικό είναι να βεβαιωθούμε για την παρουσία του βιβλίου συντήρησης ή τουλάχιστον για τις αποδείξεις συντήρησης, και να μην υπάρχει “τρύπα” στο ιστορικό. Μονο έτσι θα είμαστε σίγουροι για την αγορά που θα κάνουμε και θα εξαλείψουμε, όσο μπορούμε, τις μεγάλες βλάβες λόγω έλλειψης συντήρησης.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ