Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω λάδια εάν κάνω λίγα χιλιόμετρα;

Oil Change 1

Η τεχνολογία των σύγχρονων λιπαντικών έχει εκτοξεύσει τις ιδιότητές τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι άτρωτα.

Τα λιπαντικά που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής στην αποθήκευση, ανεξάρτητα από το εάν βρίσκονται σε βαρέλι ή συσκευασίες του λίτρου. Κατά μέσο όρο, οι κατασκευαστές των λιπαντικών δίνουν ένα περιθώριο πέντε ετών μέχρι να τοποθετηθούν στον κινητήρα ενός οχήματος.

Oil change 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο που διανύει λίγα χιλιόμετρα το χρόνο, μπορεί να παρακάμπτει το λιπαντικό σέρβις. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συστήνουν αλλαγή λαδιών που κυμαίνεται από τα 7.500 χλμ. έως τα 20.000 χλμ. ή κάθε χρόνο, όποιο έρθει πρώτο.

Τα συγκεκριμένα διαστήματα συμβαδίζουν απόλυτα με τις οδηγίες των κατασκευαστών των λιπαντικών, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αμελούνται, γιατί το λιπαντικό έρχεται σε επαφή με τα μέταλλα του κινητήρα και πολλά ακόμα στοιχεία που επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση και τις ιδιότητες του.

Oil Change 3

Εν κατακλείδι, δεν έχει σημασία πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο σας μέσα στη χρονιά. Το λάδι θα πρέπει να αλλαχθεί τουλάχιστον μια φορά μέσα σε αυτό το διάστημα, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις που απαιτούν επισκευή με το ανάλογο αντίτιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ