7 απλοί τρόποι για να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες

To gadget που θα σώσει το αυτοκίνητό σου από την κλοπή 2023

Με τις κλοπές των αυτοκινήτων να συνεχίζουν να γνωρίζουν έξαρση, οι ιδιοκτήτες καλό είναι να λαμβάνουν κάθε μέτρο προστασίας.

Κάθε αυτοκίνητο αποτελεί πολύτιμο περουσιακό στοιχείο που για να αποκτηθεί από τον μέσο Έλληνα πολίτη έχουν προηγηθεί σημαντικές οικονομικές θυσίες.

Με δεδομένο, λοιπόν, τον σκληρό αγώνα που έχει δοθεί για την αγορά ενός τετράτροχου οχήματος, κανείς οδηγός δεν θέλει να το χάσει εν μια νυκτί από τις σπείρες που «οργώνουν» τις πόλεις ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να χτυπήσουν.

Το απευκταίο αυτό σενάριο μπορεί να αποτραπεί, εφόσον ο ιδιοκτήτης του οχήματος ακολουθήσει μερικά tips που θα τον «θωρακίσουν» απέναντι στους επίδοξους κλέφτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κλοπή αυτοκινήτου

1. Προσοχή στο που παρκάρουμε

Φροντίζουμε να σταθμεύουμε το αυτοκίνητό μας σε σημεία που υπάρχει έντονη ανθρώπινη παρουσία κατά τη διάρκεια τόσο της ημέρας όσο και της νύκτας, και σίγουρα όχι σε σημεία με ελλιπή φωτισμό.

Ακόμα και αν διαθέτουμε τον δικό μας χώρο στάθμευσης φροντίζουμε να τον περιφράξουμε ή να τοποθετησούμε μεταλλικά εμπόδια τύπου πι.

πάρκινγκ στην Αθήνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά στη μίζα

Μπορεί να θεωρείται δεδομένο για πολλούς, αλλά άπαντες πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να κλειδώνουμε και να ασφαλίζουμε το όχημά μας. Ακόμα και αν πραγματοποιούμε μια ολιγόλεπτη στάση -π.χ. για την αγορά ενός καφέ- δεν αφήνουμε τα κλειδιά στη μίζα.

3. Αντικλεπτικά μέσα

Φυσικά, ένας καλός συναγερμός θα δώσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στο αυτοκίνητό μας. Εδώ, ο κανόνας είναι απλός: Όσο περισσότερο θόρυβο κάνει ο συναγερμός, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να σταματήσει την προσπάθειά του ο κλέφτης. Αν επιθυμούμε, τώρα, να υψώσουμε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στον επίδοξο κλέφτη, τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε και ένα αντικλεπτικό μπαστούνι αυτοκινήτου. Είναι μια έξτρα λύση που ενδείκνυται και σε περιπτώσεις που αφήνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα το αυτοκίνητό σας παρκαρισμένο.

4. Δεν αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα

Μία από τις πρώτες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε προτού εξέλθουμε από το αυτοκίνητό μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε αφήσει συσκευές αξίας, όπως κινητά και λάπτοπ, πιστωτικές κάρτες κ.ο.κ. Εφόσον δεν μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας, καλό είναι να τα τοποθετούμε μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

ντουλαπάκι οδηγού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Προσοχή και όταν οδηγούμε

Τα πολύτιμα αντικείμενα δεν πρέπει να βρίσκονται εκτεθειμένα σε κοινή θέα όχι μόνο όταν το αυτοκίνητό μας είναι σταθμευμένο, αλλά και όταν οδηγούμε ή είμαστε σταματημένοι σε κίνηση, γιατί μπορούν να κλαπούν άμεσα και γρήγορα από κάποιον μακρυχέρη με μηχανάκι. Επίσης, πάντα όταν είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, κλειδώνουμε όλες τις πόρτες.

Παράλληλα, όταν παρκάρουμε σε πολυσύχναστους δρόμους δεν τοποθετούμε πολύτιμα αντικείμενα στο πορτ-μπαγκάζ, μιας και οι κλέφτες μπορούν να παρακολουθούν το αυτοκίνητό μας.

6. Το «μαγικό» κουτί

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό μας ενσωματώνει σύστημα εισόδου και ενεργοποίησης κινητήρα χωρίς κλειδί (keyless), όταν βρισκόματε μέσα στο σπίτι μας, καλό είναι να μην αφήνουμε το κλειδί κοντά στο όχημά μας, ακόμα και αν μεσολαβεί τοίχος.

Αυτό διότι καραδοκούν οι… hi-tech μακρυχέρηδες οι οποίοι μέσω συσκευών μπορούν να υποκλέψουν το σήμα του κλειδιού μας και να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου μας.

Η πιο αποτελεσματική λύση βέβαια είναι η αγορά ενός αντικλεπτικού κουτιού προστασίας καρτών και κλειδιών που αποτρέπει την υποκλοπή σήματος.

αντικλεπτικού κουτιού προστασίας καρτών και κλειδιών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. GPS Tracker

Μια καλή επένδυση είναι και αυτή ενός GPS Tracker (σύστημα εντοπισμού του οχήματος), το οποίο θα μας επιτρέψει να ειδοποιήσουμε τις αρχές για το πού βρίσκεται το αυτοκίνητό μας σε περίπτωση κλοπής.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ