Z-Triton 2.0: Ποδήλατο, σκάφος και τροχόσπιτο με 14.500 ευρώ (+video)

Z-Triton 2.0 ποδήλατο, σκάφος, τροχόσπιτο τρία-σε-ένα 2022

Ένα βήμα πιο κοντά στη φύση μας φέρνει η ομώνυμη δημιουργία της Z-Triton, ένα αμφίβιο, τρίκυκλο τροχόσπιτο που θα μπορούσε να δείχνει το μέλλον της τουριστικής ποδηλασίας και όχι μόνο.

Το ποδήλατο είναι ο πιο «αγνός τρόπος για να έρθει κανείς σε επαφή με τη φύση χωρίς να χρησιμοποιεί τα πόδια του και η τουριστική ποδηλασία έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό τα τελευταία χρόνια που ολοένα μεγαλώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουριστική ποδηλασία έκανε και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Z-Triton 2.0 o Λετονός σχεδιαστής Aigars Lauzis, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει ποδηλατήσει από το Λονδίνο μέχρι το... Τόκιο και μετά πάλι πίσω στην πατρίδα του, οπότε το όλο εγχείρημα αποκτά τη δική του βαρύτητα στα μάτια όσων λατρεύουν την ποδηλασία το ίδιο με τον Lauzis, αλλά και εκείνων που ψάχνουν εναλλακτικούς και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης στα ταξίδια τους.

Το Z-Triton 2.0 είναι ομολογουμένως ένα αλλόκοτο στην όψη όχημα, που θυμίζει τροχαίο μεταξύ μιας βάρκας ενός ποδηλάτου και ενός τροχόσπιτου. Ωστόσο η δημιουργία του Lauzis, η οποία ολοκλήρωσε την φάση εξέλιξης της συνδυάζει όλα αυτά που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς όταν ποδηλατεί με στόχο να καλύψει μεγάλες αποστάσεις για τουρισμό: περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, "σκεπή" πάνω από το κεφάλι χωρίς να χρειάζεται να στηθεί σκηνή αλλά και τη δυνατότητα διάσχισης υδάτινων εμποδίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το Z-Triton 2.0 είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος για να ταξιδεύει κανείς σε στεριά και νερό και το τρία-σε-ένα όχημα ανήκει στην κατηγορία L2e. Στα άτια του νόμου αυτό το κάνει τρίκυκλο μοτοποδήλατο, οπότε η οδήγηση του απαιτεί και ανάλογη άδεια από την πλευρά του οδηγού του.

O Aigars Lauzis με την δημιουργία του το  Z-Triton 2.0
O Aigars Lauzis με την δημιουργία του το Z-Triton 2.0

Σε σχέση με το πρώτο πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει ο Λετονός το Z-Triton 2.0 φέρει επί της ουσίας πολλές και σημαντικές αλλαγές και δείχνει να έχει μεγαλώσει και σε όγκο. Λογικά οι πολλές τροποποιήσεις που έγιναν με στόχο το τρίκυκλο αμφίβιο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο να γίνει πιο πρακτικό και να πάρει την απαραίτητη έγκριση τύπου οδήγησαν σχεδόν και στο διπλασιασμό της αρχικής εκτιμώμενης τιμής που ανέβηκε από τα 8.000 στα 14.500 ευρώ (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη), χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται οι όποιοι φόροι αλλά και τα έξοδα μεταφοράς του Z-Triton 2.0 στον μελλοντικό ιδιοκτήτη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Z-Triton 2.0 μπορεί να κοιμίσει δύο άτομα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα που τροφοδοτείται από τα πόδια του ποδηλάτη και τον υποστηρίζει όταν κινείται αλλά και ταχύτητες που κάνουν πιο εύκολη την ανάβαση. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η ακτίνα δράσης την ημέρα είναι 25 χλμ. στη στεριά και δέκα χιλιόμετρα στο νερό με το αμφίβιο τροχόσπιτο να φέρει προπέλα για τη διάσχιση μιας λίμνης αλλά και κουπιά σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, τα μικρά φωτοβολταϊκά που φέρει στην οροφή του -με θήκη για να πάρετε στο ταξίδι σας και το αγαπημένο σας φυτό- εξασφαλίζουν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου) για την φόρτιση των ηλεκτρικών σας συσκευών, το ηχοσύστημα αλλά και το ενσωματωμένο κύκλωμα ψύξης/θέρμανσης. Εντός της καμπίνας έχει τοποθετηθεί και ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι κουζίνας.

Περισσότερες πληροφορίες για την τρίκυκλο δημιουργία του Λετονού μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ