Επίσημο: Έρχονται τα ελαστικά δίχως αέρα (video)

uptis airless tires

Την επανάσταση στον χώρο της αυτοκίνησης θα φέρει η Michelin, η οποία επιβεβαίωσε το λανσάρισμα των πρωτοποριακών ελαστικών που δεν χρησιμοποιούν αέρα.

Τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης είναι αποφασισμένη να ταράξει η Michelin. Η γνωστή γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών θα διαθέσει στην παραγωγή τα λάστιχα δίχως αέρα, με τον πρόεδρο της Michelin Βόρειας Αμερικής, Alexis Garcin, να επιβεβαιώνει ότι αυτά θα ενσωματώνονται στη νέα γενιά του Chevrolet Bolt.

Πρόκειται για το καινοτόμο προϊόν Unique Puncture-proof Tire System (Uptis), που όπως έχουμε αναφέρει (δείτε εδώ), αντί για συμβατικό θάλαμο πλήρωσης με αέρα φέρει ελάσματα από καουτσούκ, ίνες και γυαλί.

Ως εκ τούτου είναι πιο ανθεκτικό στις καταπονήσεις, δεν χρειάζεται αέρα, δεν κινδυνεύει με κλατάρισμα και το προσδόκιμο ζωής του είναι μεγαλύτερο από ένα συμβατικό ελαστικό της αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
uptis airless tires MICHELIN

Μιλώντας στο CNN Business, ο Garcin επισήμανε ότι το ηλεκτρικό θα λανσαριστεί εντός του 2025, ταυτόχρονα με τη νέα γενιά του Bolt, η οποία ενδέχεται να φέρει διαφορετική ονομασία.

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Bolt θα ενσωματώνει τα ελαστικά δίχως αέρα της Michelin, δεδομένου ότι το 2019 το μικρό μοντέλο είχε λειτουργήσει ως testbed για την εξέλιξη του -πρωτότυπου τότε- προϊόντος.

Η εταιρεία κολοσσός στα ελαστικά ποντάρει πολλά στα Uptis και στο πλαίσιο αυτό έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την προστασία του ελαστικού της, δια της υποβολής 50 αιτήσεων για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

uptis airless tires
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ελαστικών δίχως αέρα αφορά την κατασκευή τους από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, την ίδια ώρα που δεν απελευθερώνουν τα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον πλανήτη, αλλά και την υγεία ανθρώπων μικροπλαστικά σωματίδια.

Μην ξεχνάμε ότι τα συμβατικά ελαστικά συνιστούν έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ