Urban Collëctif: Το όραμα της Citroën για την αστική κινητικότητα

Citroen Urban Collectif

Στο σύγχρονο περιβάλλον μετασχηματισμού της αστικής κινητικότητας, η Citroën προτείνει βιώσιμες λύσεις προσιτές σε όλους.

Μετά το Citroën AMI, ακολουθεί μια νέα πρόταση έξυπνης, αυτόνομης κινητικότητας μηδενικών ρύπων, ώστε όλοι να μπορούν να αξιοποιήσουν όλους τους χώρους ενός αστικού περιβάλλοντος και να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Το Urban Collëctif είναι μια νέα συνεργασία της Citroën, της Accor και της JCDecaux, τριών γαλλικών εταιρειών με διεθνή παρουσία στην καθημερινή ζωή των κατοίκων των πόλεων σε όλο τον κόσμο και κοινό όραμα για το μέλλον της αστικής κινητικότητας.

Βασίζεται σε μια καινοτόμο ιδέα που ονομάζεται Citroën Autonomous Mobility Vision, η οποία συνδυάζει μια υψηλής τεχνολογίας και πολλαπλής χρήσης πλατφόρμα κινητικότητας, το “Citroën Skate”, με τρία νέα σημεία pods – το Sofitel En Voyage, το Pullman Power Fitness και το JCDecaux City Provider - το καθένα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης των πόλεων με διαφορετικό τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Sofitel En Voyage

Το πρώτο Pod που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ Accor και Citroën, είναι μια πρόσκληση για μια νέα αστική κινητικότητα. Όπως το Sofitel, το οποίο ήταν η πρώτη γαλλική μάρκα πολυτελών ξενοδοχείων που επεκτάθηκε διεθνώς, έτσι και το Sofitel En Voyage Pod αντανακλά τη γαλλική κομψότητα και την τέχνη στη ζωή.

Είτε κατευθύνονται προς τα καλύτερα εστιατόρια, τις καλύτερες μπουτίκ, για να προλάβουν ένα τρένο ή μια πτήση, να εξερευνήσουν την πόλη ή απλά να εργαστούν, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του Sofitel “The French Way” με τον δικό τους ρυθμό, όπως επιλέγουν, εν κινήσει και κατόπιν παραγγελίας.

Διαθέτοντας αυτόματες συρόμενες πόρτες με τζάμια, το Pod θα επέτρεπε σε δύο έως τρεις επιβάτες να κάθονται άνετα μαζί, με τις αποσκευές τους σε ειδικό χώρο. Μια εσωτερική ταινία κυλιόμενων LED θα εμφανίζει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως προσωπικά μηνύματα, ειδήσεις, καιρικές συνθήκες, ώρες άφιξης και ταξιδιού.

Pullman Power Fitness

Tο δεύτερο Pod που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ Accor και Citroën αντικατοπτρίζει το όραμα των Pullman Hotels & Resorts για την προώθηση της καλής φυσικής κατάστασης. Στο πλαίσιο του προγράμματος Power Fitness, η κοινότητα των επισκεπτών των εγκαταστάσεων της Pullman καλείται να ανεβάσει τις επιδόσεις τους στο επόμενο επίπεδο, με 24ωρα μαθήματα, ολοκληρωμένη τεχνολογία και κομψό διασκεδαστικό περιβάλλον. Η μάρκα Pullman συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς τοποθετείται ως η κορυφαία μάρκα ξενοδοχείων για φυσική κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα Power Fitness, το οποίο εκτείνεται στο δίκτυο Pullman με περισσότερα από 140 ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο, συνοψίζεται με καινοτομία στο Pullman Power Fitness Pod, το οποίο απεικονίζει ένα σύγχρονο όραμα μεταφοράς που καθιστά τους χρόνους μετακίνησης πιο χρήσιμους για τη βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης. Θα επεκτείνει την αθλητική ενέργεια των γυμναστηρίων της εν λόγω αλυσίδας, όπου ο μοναδικός χρήστης θα μπορούσε να ασκείται ανεξάρτητα και καθηλωτικά, με την κωπηλατική μηχανή στη μία πλευρά και το στατικό ποδήλατο στην άλλη, ενώ ταξιδεύει στην πόλη.

Πιστό στο υπερσυνδεδεμένο πνεύμα του Pullman, ένας ψηφιακός προπονητής, που εμφανίζεται σε μια οθόνη, θα ενθάρρυνε τον χρήστη, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες διαδρομής και ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια μιας επόμενης καρδιοσυστημικής συνεδρίας. Η άσκηση μέσα στο Pod, είναι επίσης χρήσιμη και για τη φόρτιση των μπαταριών του Citroën Skate.

JCDecaux City Provider

Προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ της Citroën και της JCDecaux, του παγκόσμιου ηγέτη στην υπαίθρια διαφήμιση, που παρέχει χρήσιμα, βιώσιμα έπιπλα και τις σχετικές υπηρεσίες προβολής σε περισσότερες από 80 χώρες. Τα έπιπλα δρόμου θέτουν το σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο, όσον αφορά την καινοτομία, την ποιότητα, την αισθητική και τη λειτουργικότητα, με τα ποδήλατα να έχουν φέρει επανάσταση στην αστική κινητικότητα από το 2003.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια πραγματική συμπληρωματική υπηρεσία, μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών μεταφορών, ο JCDecaux City Provider προσφέρει μια καινοτόμο λύση αστικών μεταφορών κατά παραγγελία προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες. Είναι εύκολο στη μεταφορά επιβατών με αποσκευές, με αναπηρικό καροτσάκι, κατά μόνας ή με άλλα άτομα. Μια λύση προσβάσιμη σε όλους, η οποία διευκολύνει την κινητικότητα στην πόλη προσφέροντας περισσότερη ελευθερία και επιλογή όταν ταξιδεύετε. Το Pod προσφέρει στους επιβάτες του την καλύτερη διαδρομή μεταξύ σημείου αναχώρησης και προορισμού χάρη στην έξυπνη αυτόνομη τεχνολογία, η οποία βελτιστοποιεί το χρόνο και την απόσταση, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια ευχάριστη εμπειρία στην καρδιά της πόλης.

Το JCDecaux City Provider προσφέρει δύο φιλόξενους χώρους, αντικριστά τοποθετημένους, προστατευμένους κάτω από μια πράσινη στέγη με φυτά. Είναι ένας ανοιχτός χώρος, προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες χάρη σε μια τέντα και έναν κλειστό υαλοπίνακα με μια πρωτότυπη διάταξη φωτισμού. Έως και πέντε άτομα μπορούν να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν σε ένα άνετο και φωτεινό περιβάλλον, που προσφέρει μεγάλη ορατότητα στο αστικό περιβάλλον. Στο εσωτερικό, οι επιβάτες έχουν θύρες USB στη διάθεσή τους για να φορτίζουν όλες τις φορητές συσκευές. Δύο οθόνες ενισχύουν την εμπειρία της κινητικότητας, με πληροφορίες και χρήσιμες υπηρεσίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το νέο concept εξατομικευμένης αστικής κινητικότητας βασίζεται σε μια νέα προσέγγιση “ανοιχτού κώδικα”: Το Citroën Skate μπορεί να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη πλατφόρμα και να φιλοξενήσει όλα τα συμβατά Pods που θα αναπτυχθούν από συνεργάτες, διευρύνοντας έτσι τις επιλογές κινητικότητας και υπηρεσιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ