Τρελές επενδύσεις στον τομέα των e-bikes

VanMoof

Είναι γνωστό πως η αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων γνωρίζει εντυπωσιακή άνθιση – πράγμα που παρατηρείται τόσο ανά τις αγορές του κόσμο, όσο και στην ελληνική. Όμως ειδικά σε χώρες όπου το ποδήλατο ήταν ήδη κομμάτι της κουλτούρας τους προτού εξηλεκτριστεί, τα πράγματα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά!

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να διαβάζουμε ειδήσεις που αφορούν επενδύσεις στη βιώσιμη κινητικότητα και ειδικά στα e-bikes. Όμως αυτή τη φορά, τα νούμερα πραγματικά ζαλίζουν!

Αναφερόμαστε VanMoof, μία Ολλανδική εταιρεία που «πετάει» τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας τριπλασιάσει τις πωλήσεις της, ως αποτέλεσμα της διαρκούς επέκτασής της και κυρίως της «κατάκτησης» της Αμερικανικής αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
VanMoof

Οι μυημένοι στον κόσμο των e-bikes, γνωρίζουν πως πρόκειται για μία εταιρεία που δημιουργεί ποιοτικά αλλά και τσιμπημένα σε τιμή ηλεκτρικά ποδήλατα.

Καθώς λοιπόν η VanMoof αποτελεί εταιρεία που ξεχωρίζει στο χώρο της, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως έλαβε μία τεράστια χρηματοδότηση η οποία εγγυάται την περαιτέρω ανάπτυξή της. Τι μεγέθους χρηματοδότηση; Στα 128 εκατομμύρια δολάρια και δεν είναι τυπογραφικό λάθος.

Δεδομένου πως αυτή είχε ως αντίτιμο ένα μικρό ποσοστό του μετοχικού πακέτου της εταιρείας, καταλαβαίνεται πόσο ψηλά αποτιμάται αυτή. Και αντίστοιχα, με τι ρυθμούς κινείται παγκοσμίως η αγορά των e-bikes.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ