Τεχνητή νοημοσύνη και στα ποδήλατα

bike

Η τεχνητή νοημοσύνη «προσγειώνεται» οσονούπω και στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων, καλύπτοντας τη θέση του συνοδηγού ή του… συγκυβερνήτη, αφού σύντομα θα κάνει… πετάλι μαζί με τον αναβάτη.

Πολύ σύντομα λοιπόν, η κινεζική εταιρεία Urtopia, μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες διτρόχων, αναμένεται να πάει τη μικροκινητικότητα σε άλλο επίπεδο, αφού ανάμεσα στα σχέδιά της είναι η συνεργασία με την ChatGPT. Μπορεί ορισμένοι ποδηλάτες να έχουν διχαστεί διαβάζοντας αυτή την είδηση τώρα, αλλά το συγκεκριμένο σενάριο κάποια μέρα θα είναι πραγματικότητα.

bike b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λειτουργία φωνητικών εντολών, ρύθμιση της υποβοήθησης, συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας, πλοήγηση μέσω GPS, σηματοδότηση στροφών και ασφάλιση ποδηλάτου περιλαμβάνονται στις δυνατότητες, που θα έχει στη διάθεση του ο χρήστης. Όλα αυτά με ενός είδους εγκέφαλο, ο οποίος θα βρίσκεται ενσωματωμένος στο σκελετό.

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να βοηθά τους ποδηλάτες να βρουν νέες διαδρομές προς εξερεύνηση, μέρη να γευματίσουν αλλά και να κάνουν το απαραίτητο διάλειμμα για καφέ. Στις υπόλοιπες πληροφορίες, μέσω Bluetooth συγκαταλέγονται προγνωστικά για τις καιρικές συνθήκες, καθώς και αναπαραγωγή της αγαπημένης σας μουσικής.

bike c

Διευκρινίζουμε πως όλα τα παραπάνω, δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα στην αγορά. Όμως παρουσιάστηκαν στην έκθεση Eurobike, πάνω σε ένα πρωτότυπο μοντέλο. Και όπως αναφέρθηκε, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει κάποιος, θα είναι το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι. Η συνομιλία, προφανώς και δεν θα είναι υποχρεωτική. Θα ξεκινά μόνο και εφόσον το επιθυμεί ο εκάστοτε αναβάτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ