Τα μονοθέσια βγαίνουν στο δρόμο -Ποια εταιρεία ετοιμάζεται να τα λανσάρει

zigy-single-seat

Ένα νέο, καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στην αστική κινητικότητα, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του να είναι ότι θα έχει μόνο μία θέση, αυτή του οδηγού.

Όλο και περισσότερα microcars κάνουν την εμφάνισή τους στην παγκόσμια αγορά, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στα μεγάλα αστικά κέντρα και προσφέροντας ταυτόχρονα μια πράσινη μετακίνηση.

Zigy oneseat car 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, μια νέα ιδέα κάνει την εμφάνισή της, η οποία αν και στη βάση της δεν διαφέρει από τα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα μικροκινητικότητας, έρχεται με μια μεγάλη διαφορά. Το Zigy, όπως ονομάζεται ο καρπός της συνεργασίας του καταξιωμένου Ιταλού σχεδιαστή Andrea Mocellin και της εταιρείας μηχανικών Dexet Technologies, είναι ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της πόλης, το οποίο εμπνεύστηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο Revolve.

Zigy oneseat car 2

Με μήκος 1,95 μέτρα, πλάτος 1,1 μέτρα και ύψος 1,6 μέτρα, το Zigy πρόκειται να είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο στο παρκάρισμα, καθιστώντας το ιδανικό για τους στενούς δρόμους της πόλης και τους περιορισμένους χώρους στάθμευσης, ενώ θα διαθέτει και χώρο αποσκευών 30 λίτρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος στροφής του θα είναι μόλις 7 μέτρα και ο συντελεστής οπισθέλκουσας του μοντέλου θα αγγίζει τα 0,35, τιμή που θα του επιτρέψει 25% περισσότερη αυτονομία σε σύγκριση με αντίστοιχα μοντέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Zigy oneseat car 3

Χάρη στο αρθρωτό θερμοπλαστικό πλαίσιο του, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το μοντέλο από την Dexet, και τις ανακυκλωμένες ίνες άνθρακα, το βάρος του αναμένεται να μην ξεπερνά τα 353 κιλά, ενώ θα παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και 135 Nm ροπής. Η τελική του ταχύτητα θα είναι 77 χλμ./ώρα, καθιστώντας το ασφαλές για οδήγηση στην πόλη, και η αυτονομία του θα φτάνει περίπου τα 160 χλμ., ικανή να καλύψει με άνεση τις ανάγκες του μέσου ανθρώπου.

Zigy oneseat car 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός, ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός επιβάτης, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα έχει στη διάθεσή του ένα σύστημα διεύθυνσης τύπου μοτοσικλέτας, κάτι που πιθανώς θα αλλάξει σε κανονικό τιμόνι στο μέλλον.

Zigy oneseat car 5

Αν και το Zigy βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, η ομάδα του Mocellin αναζητά ήδη συνεργάτες για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, με τις προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Η εταιρεία έχει ως στόχο να το κυκλοφορήσει τόσο στην Ευρώπη ως L7e, όσο και στις ΗΠΑ ως όχημα χαμηλής ταχύτητας (LSV).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ