Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Peugeot -Μπορεί να μεταφέρει έως τρία παιδιά

Peugeot Cargo ποδήλατο 2023

Το νέο ηλεκτρικό cargo ποδήλατο της Peugeot έρχεται να δώσει τη λύση στις σύντομες αστικές μετακινήσεις έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει ακόμη και έως τρία παιδιά.

Το ποδήλατο έχει συνδεθεί άρρηκτα με την υπεραιωνόβια ιστορία της Peugeot, και η θυγατρική της Peugeot Cycles φροντίζει για τη συνέχιση αυτής της μακράς κληρονομιάς της γαλλικής εταιρείας.

Οι Γάλλοι επενδύουν στα ηλεκτρικά ποδήλατα με την συγκεκριμένη αγορά να γνωρίζει μεγάλη άνθιση στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, το 2022 πωλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά 5,5 εκατ. ηλεκτρικά ποδήλατα με την αύξηση σε σχέση με το 2021 να φτάνει το 8,6%. Έτσι ένα στα τέσσερα καινούργια ποδήλατα που πωλήθηκε πέρσι στη Γηραιά Ήπειρο έφερε ηλεκτρική υποβοήθηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται να διαθέσουν στην αγορά τη νέα γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων τους ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Noe - Digital e-Front Load, το οποίο και παρουσιάστηκε και στο κοινό της φετινής γαλλικής έκθεσης για τις μεταφορές Solutrans.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της η συγκεκριμένη έκθεση που απευθύνεται επαγγελματίες είχε και έναν ειδικά προσαρμοσμένο χώρο, μια μικρή πίστα δοκιμών 250 μέτρων, ειδικά για την προώθηση των ποδηλάτων cargo που μπορούν να προσφέρουν λύση και στους επαγγελματίες.

Το Noe εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη start up εταιρεία Beweel Society και οι Γάλλοι το λανσάρουν ως ένα επαγγελματικό εργαλείο αλλά και μια εναλλακτική για το αυτοκίνητο στο αστικό περιβάλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο ηλεκτρικό Noe φέρει μια μεγάλη πλατφόρμα φόρτωσης στο εμπρός μέρος του, η οποία μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια αντικείμενα με βάρος έως και 180 κιλών. Η Peugeot προσφέρει εναλλακτικά και ένα μεγάλο πλαστικό καλάθι 230 λίτρων, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να μεταφέρει, εκτός από πράγματα, έως και τρία παιδιά ταυτόχρονα.

Μέσω εφαρμογής που εξέλιξε και παρουσίασε η Peugeot Cycles, το νέο διασυνδεδεμένο ποδήλατό της, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επαγγελματικούς σκοπούς, συνδέεται με smartphone και μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στον χρήστη του.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τον χρήστη για το ποσοστό υποβοήθησης που προσφέρει ο μικρός ηλεκτρικός κινητήρας κατά το πεταλάρισμα. Του προσφέρει επίσης στατιστικά που αφορούν τη διαδρομή που έχει επιλέξει να κινηθεί, πρόβλεψη καιρού για το σημείο προορισμού, αντικλεπτικό σύστημα αλλά και γεωεντοπισμό του ποδηλάτου όπως επίσης και πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο.

Tο εμπορικό λανσάρισμα του νέου e-cargo ποδηλάτου της Peugeot αναμένεται προς το τέλος του 2024. Προς το παρόν η γαλλική εταιρεία δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικές με τις τεχνικές του προδιαγραφές, ενώ η τιμή του Noe αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 6.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ