Μήπως τελικά τα e-bikes αποτελούν μια καλή γυμναστική;

Schwinn

Θεωρείς πως το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι η επιλογή του... τεμπέλη, που βαριέται να κάνει συνέχεια πετάλι; Ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.

Η Cowboy μοιράστηκε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σχετικά με την άσκηση που προσφέρουν στον αναβάτη τα e-bikes. Προφανώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών ποδηλάτων εταιρεία με έδρα στο Βέλγιο θα παρουσιάσει τη δική της αλήθεια αλλά και πάλι, αξίζει να σταθούμε σε κάποια στοιχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το e-bike συνήθως δεν αντικαθιστά το ποδήλατο αλλά το αυτοκίνητο και τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Παρά λοιπόν την υποβοήθηση, ο αναβάτης ασκείται πολύ περισσότερο απ’ όταν θα πήγαινε στη δουλειά ή τον προορισμό του με το αυτοκίνητο του, τη μοτοσυκλέτα του, το τραμ, το μετρό ή το λεωφορείο.

Κι όχι μόνο αυτό. Κάποιες φορές, μπορεί να προσφέρει περισσότερη άσκηση και από το απλό ποδήλατο. Αυτό αναφέρουν τα δεδομένα που η Cowboy συνέλεξε από το app που συνδέεται με τα ποδήλατά της. Βλέπετε, οι επιπλέον δυνατότητες που χαρίζει ένα e-bike, έχουν αυξήσει την απόσταση που διανύουν οι αναβάτες κατά 8% και το χρόνο εν κινήσει κατά 15%.

Σύμφωνα με τη βελγική εταιρεία, ο μέσος όρος των πελατών της χρησιμοποιεί τα e-bikes εννέα φορές την εβδομάδα, καλύπτοντας κάθε φορά περίπου 4.5 χιλιόμετρα. Τα 40.5 χιλιόμετρα πάνω στη σέλα ισοδυναμούν με περίπου 650 καμένες θερμίδες κάνοντας πετάλι, πράγμα που με τη σειρά του ισοδυναμεί με περίπου 90 λεπτά τρεξίματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ μας, βρίσκεται πολλές εβδομάδες περισσότερα από 90 λεπτά για να βγείτε για τρέξιμο; Και αυτά τα 90 λεπτά, να περνάτε το ίδιο ευχάριστα ή το ίδιο αποδοτικά, με τις αντίστοιχες μετακινήσεις σας με ένα e-bike;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ