Το ηλεκτρικό πατίνι που γίνεται τσαντάκι και χωράει παντού

Arma by Shimizu e scooter 2023

Υποψηφιότητα για τον τίτλο του μικρότερου σε μέγεθος και ελαφρύτερου αναδιπλούμενου ηλεκτρικού πατινιού στον κόσμο βάζει η πρόταση της ιαπωνικής Shimzu.

Τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν είναι και εκείνα που έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στη μικροκινητικότητα, συνδυάζοντας ταχύτητα στην προσωπική μετακίνηση και χρηστικότητα λόγω του μικρού μεγέθους τους.

Τώρα η ιαπωνική start up εταιρεία κινητικότητας Shimizu θέλει να πάει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο παρουσιάζοντας τη δικής της πρότασης, του αναδιπλούμενου ηλεκτρικού πατινιού Arma.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που κάνει το Arma να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διπλώνει σε τόσα πολλά σημεία που γίνεται τόσο μικρό όσο ένα τσαντάκι και έτσι μπορεί να χωρέσει με ευκολία σε ένα σακίδιο πλάτης.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να πετύχει τον στόχο της στη δημιουργία του ελαφρύτερου και μικρότερου ηλεκτρικού πατινιού στον κόσμο από το στάδιο του πρωτοτύπου για το Arma, το οποίο φέρει και σχετική πιστοποίηση για τους ισχυρισμούς της Shmizu.

Ως μοντέλο παραγωγής το λιλιπούτειο ηλεκτρικό πατίνι θα είναι ακόμη πιο μικρό και ελαφρύ, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας. Για την κίνησή του φροντίζει ένα μοτέρ 250 Watt και 36 V το οποίο δίνει τελική ταχύτητα της τάξης των 24 χλμ./ώρα.

Η μικρή αποσπώμενη μπαταρία που φέρει το Arma έχει ενεργειακή χωρητικότητα μόλις 126 Wh, τα οποία ωστόσο επαρκούν για μια αυτονομία της τάξης των 15 χιλιομέτρων. Το Arma ζυγίζει 4,5 κιλά και μέσω θύρας USB-C μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία του σε δύο ώρες, ενώ μπορεί να υποστηρίξει χρήση με βάρος έως και 100 κιλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αναδίπλωση ή το ξεδίπλωμά του ηλεκτρικού πατινιού της Shimizu απαιτούνται περίπου 30 δευτερόλεπτα και οι τεχνικοί της εταιρείας εργάζονται πάνω στο να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο αυτόν τον χρόνο για το μοντέλο παραγωγής.

Το μικρό μέγεθος αλλά και το σχήμα του Arma που μοιάζει με τσαντάκι όταν είναι διπλωμένο, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να το πάρει μαζί του όπου και αν πάει χωρίς παράλληλα να ενοχλεί, αν για παράδειγμα χρησιμοποιεί ΜΜΜ. Επίσης η φορητότητά του μικρού ηλεκτρικού πατινιού το «θωρακίζει» και απέναντι στις κλοπές αφού μπορεί να βρίσκεται διαρκώς κοντά στον ιδιοκτήτη του.

Η μαζική παραγωγή του Arma αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024 με τις πρώτες αποστολές να έχουν προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, ενώ η κανονική τιμή του ηλεκτρικού scooter έχει οριστεί στα 1.378, τα οποία πέφτουν στα 827 ευρώ για εκείνους που θα το παραγγείλουν τώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ