Φρένο στα ηλεκτρικά πατίνια βάζει το Παρίσι

Electric scooters Paris

Μπορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το όριο ταχύτητας των ηλεκτρικών scooters να ορίζεται στα 25 χιλιόμετρα την ώρα, ωστόσο στη Γαλλία αυτό το όριο αποτελεί πλέον παρελθόν.

Από τη Δευτέρα 15/11, σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας της Γαλλίας, η μέγιστη ταχύτητα την οποία θα μπορούν να αναπτύξουν τα ηλεκτρικά scooters περιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα την ώρα!

Ανεξάρτητα τον πάροχο (Tier, Lime, Dott), το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πλέον σε σχεδόν 700 (!) ζώνες στην Πόλη του Φωτός, ζώνες όπου τα ηλεκτρικά scooter συνυπάρχουν με τους πεζούς. Δηλαδή πάρκα, εμπορικούς δρόμους, μπροστά από σχολεία, ιστορικά κτίρια και μνημεία.

Το αξιοσημείωτο στο όλο θέμα είναι πως το μέτρο αυτό δεν επιβλήθηκε στις προαναφερθείσες εταιρείες αλλά προήλθε μετά από δικές τους πρωτοβουλίες, με στόχο «...την προώθηση μίας βιώσιμης, ειρηνικής πόλης που θα ανήκει σε όλους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς, κοιτώντας μπροστά αφού το μέτρο αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τα επίπεδα ασφάλειας, οχημάτων η χρήση των οποίων είχε αρχίσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση στο Παρίσι.

Ο περιορισμός της ταχύτητας, γιατί προφανώς τα ηλεκτρικά scooter έχουν όλα τη δυνατότητα να κινηθούν ταχύτερα, θα γίνεται μέσω γεωγραφικού εντοπισμού σε πραγματικά χρόνο. Και μέσω του GPS που θα είναι ενσωματωμένο σε κάθε όχημα, ο πάροχος θα μπορεί να «πατήσει φρένο».

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ