Πώς να μετατρέψει το ποδήλατό σου σε ηλεκτρικό με μια κίνηση

Captura

Έχουν εμφανιστεί στην αγορά κατά καιρούς, διάφορα συστήματα μετατροπής ποδηλάτων σε ηλεκτρικά, τα οποία εφαρμόζονται στην πλήμνη του μπροστινού ή του πίσω άξονα, όμως αυτό το kit διαφέρει.

Ονομάζεται Skarper και μπορεί να κάνει οποιοδήποτε συμβατικό και παλιό μοντέλο ποδηλάτου σε ηλεκτροκίνητο, αρκεί να διαθέτει δισκόφρενο. Τοποθετείται στον πίσω τροχό και είναι εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο πακέτο, περιλαμβάνοντας κινητήρα, μπαταρία και ηλεκτρονικά σε μια συσκευασία, η οποία ζυγίζει 4 κιλά μόνο.

Το μοτέρ συνδέεται με το δισκόφρενο, αλλά όχι στην επιφάνειας πέδησης που μπορεί να θεωρήσαμε, αλλά σε ένα άλλο τμήμα του πιο κοντά στην πλήμνη. Μάλιστα αφαιρείται χωρίς κανένα πρόβλημα πανεύκολα, όταν πρόκειται να μη το χρησιμοποιήσουμε ή όταν χρειάζεται φόρτιση η μπαταρία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Captura b

Το εν λόγω kit διαθέτει αισθητήρα ροπής ανιχνεύοντας την κίνηση του πεταλιού, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί, όπως θα έκανε και ένα κανονικό ηλεκτρικό ποδήλατο. Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Scarper έχει ισχύ 250 W και μπορεί πετύχει μέγιστη ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία του σε συνδυασμό με το πετάλι, κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 χιλιομέτρων, ενώ η επαναφόρτιση διαρκεί 2,5 ώρες περίπου. Μια σύντομη φόρτιση 30 λεπτών, είναι ικανή να προσφέρει αυτονομία 10-15 χιλιομέτρων.

Αν και δεν κοστίζει λίγο, μια και η τιμή του ανέρχεται στα 1.514 ευρώ, η πρώτη του έκδοση έχει εξαντληθεί. Η εταιρεία βέβαια, σκοπεύει άμεσα να επιτρέψει τις προπαραγγελίες για την επόμενη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ