Ένα «χακάρισμα» μπορεί να κάνει τα e-bike ταχύτερα

Speedi

Μπορεί η ταχύτητα των ηλεκτρικών ποδηλάτων να περιορίζεται βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα 25 χιλιόμετρα/ώρα, με την πλειοψηφία των κατασκευαστών να συμμορφώνονται με αυτή όταν δημιουργούν τα νέα τους μοντέλα, όμως υπάρχουν και τρόποι να υπάρξει… βελτίωση.

Υπάρχει όμως μία συσκευή που θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα, δίχως σημαντικές μετατροπές στο e-bike σας. Πρόκειται για μία λύση της Speedi, η οποία δείχνει το δρόμο στο άτυπο tuning των e-bikes.

Τι κάνει αυτή; Ως γνωστόν, τα e-bikes μπορούν να πιάσουν ταχύτητα της τάξης των 25 χιλιομέτρων/ώρα χάρη στον ηλεκτροκινητήρα τους, που σε εκείνο το σημείο έχει κόφτη και από εκεί και πέρα, για να αναπτυχθεί μεγαλύτερη ταχύτητα πρέπει είτε ο αναβάτης να κοπιάσει, ήταν να βρίσκεται σε κατηφορικό έδαφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Speedi ουσιαστικά ξεγελά τον σένσορα του πίσω τροχού, δείχνοντας πως η ταχύτητα του είναι μικρότερη και «ξεγελά» το όριο ακόμα και κατά 50%. Συγκεκριμένα, η αναλογία σχέσης ορίζεται στο 1:1.5, άρα ο αισθητήρας καταγράφει ταχύτητα 25 χιλιομέτρων/ώρα αλλά το e-bike κινείται με 37.5 χιλιόμετρα/ώρα.


Το καλό είναι πως τα παραπάνω έρχονται δίχως να ανοιχθεί ή να πειραχτεί ο κινητήρας του ποδηλάτου ενώ όπως ανακοινώνει η Speedi, έχει ήδη εξελίξει το σύστημα αυτό για να είναι συμβατό με e-bikes από εταιρείες όπως οι Giant, η Specialized και η Trek, με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς.

Η εταιρεία αυτή έχει βάση στη Νέα Ζηλανδία και εκεί έχει πραγματοποιηθεί όλη η έρευνα, εξέλιξη και οι δοκιμές του συστήματος, το οποίο κοστίζει λίγο περί τα 100 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ