Ένα e-bike από ξύλο (video)

Electraply

Μπορεί η αγορά των e-bikes να έχει εξελιχθεί σε πραγματική αρένα ανάμεσα σε κατασκευαστές, μεγάλους και παραδοσιακούς αλλά και μικρούς και φιλόδοξους, υπάρχουν όμως και ιδιωτικές προσπάθειες που προκαλούν αίσθηση, όπως αυτή της Evie Bee.

Αγαπούσε τη μοτοσυκλέτα, δούλεψε με ξυλεία, δεν άργησε να αποφασίσει να συνδυάσει αυτούς τους δύο τομείς για να δημιουργήσει την Electraply. Ένα e-bike που συνδυάζει τη χρήση ξυλείας με κάποια σημεία από ανοξείδωτο χάλυβα ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη δομική αντοχή.

Στο πρώτο μέρος, αξιοποιήθηκε πολλαπλών μορφών κόντρα πλακέ βιώσιμης προέλευσης, με ξύλο λεύκας και κόντρα πλακέ Τύπου Birch. Μάλιστα κόπηκαν πολλά μέρη σε μηχάνημα CNC, ώστε να επιτευχθεί το ελκυστικό σχέδιο της Evie.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλαίσιο του καθίσματος δημιουργήθηκε χάρη στη χρήση σωλήνων από ορείχαλκο ενώ έραψε στο χέρι (!) το κάθισμα από συνθετικό δέρμα. Η δημιουργός αυτού του e-bike τοποθέτησε έναν ηλεκτροκινητήρα της Smart Pie, που συνεργάζεται με μπαταρία 12.5Ah battery χωρητικότητας 450 Wh.

Δείτε την Electraply εν δράσει, στο video που ακολουθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ