Δίνεις σακαράκα, παίρνεις e-bike!

Bicycle Road

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι συντεταγμένες στην προσπάθεια εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων που οργώνουν τους δρόμους και γενικότερα, προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας. Τα οφέλη που προσφέρουν είναι σημαντικά, πράγμα ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες και στη χώρα μας. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Γαλλίας προχώρησε σε κάτι πιο δραστικό!

Συγκεκριμένα, κάθε κάτοχος παλιού, ρυπογόνου αυτοκινήτου, μπορεί να το ανταλλάξει, με ένα δελεαστικό voucher. Συγκεκριμένα, αντί να δώσει για απόσυρση το σαραβαλάκι του έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου, μπορεί να λάβει voucher για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου αξίας 2.500 ευρώ!

Τραβήξαμε την προσοχή σας; Λογικό είναι. Παρότι είναι άγνωστο αν μία παρόμοια κίνηση θα βρει κάποια στιγμή εφαρμογή και στα μέρη μας, αν το πλάνο αυτό αποφέρει καρπούς, δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί κι από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
e-bike

Βλέπετε δεν είναι μόνο η απόσυρση παλιών και ρυπογόνων οχημάτων. Ένα επιπλέον όφελος είναι πως τη θέση τους θα πάρουν μικρότερα, ευέλικτα μέσα μεταφοράς που όχι απλά δεν θα ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα αλλά θα βοηθούν στο να μειωθεί το πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Αν βιαστείτε να γκρινιάξετε πως δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το οικογενειακό όχημα με ένα e-bike, η προφανής απάντηση είναι πως οι περισσότερες οικογένειες χρησιμοποιούν δύο αυτοκίνητα. Το δεύτερο, ειδικά αν είναι παλιό, μπορεί εύκολα να δώσει τη θέση του σε ένα ή δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως αν και δεν διαφωνούμε με το «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία», οι φίλοι μας οι Γάλλοι δεν «ανακάλυψαν την Αμερική». Η συγκεκριμένη ιδέα ανήκει στην κυβέρνηση της Λιθουανίας. Εκεί το voucher ήταν κάτω από τα 1000 ευρώ αλλά η αλήθεια είναι πως αντίστοιχα χαμηλότερη ήταν και η αξία των περισσότερων οχημάτων που «θυσιάστηκαν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
e-bike

Εσείς, θα αλλάζατε το... σαραβαλάκι σας για ένα e-bike;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ