Υποχρεωτικά τα POS στα Ταξί

taxi-pos1

Οι παραβάτες επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ ενώ προβλέπεται και επιπλέον πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Υποχρεωτική είναι από την 1η Απριλίου η χρήση των POS, από χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε 35 κλάδους, μεταξύ των οποίων και οι ιδιοκτήτες Ταξί. Σε διαφορετική περίπτωση, όποιος επαγγελματίας δεν θα  διαθέτει POS θα έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμο 1.500 ευρώ. Επίσης, πρόστιμο 1.000 ευρώ θα πληρώσουν όσοι δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο πρόστιμο προβλέπεται και για όσους οδηγηθούν σε απενεργοποίηση του επαγγελματικού λογαριασμού τους λόγω μη επιβεβαίωσής του. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης του επαγγελματικού λογαριασμού τότε επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι οι επαγγελματίες έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Υπενθυμίζεται, ότι μέσω του συστήματος IRIS υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται συναλλαγές έως 500 ευρώ χωρίς χρεώσεις για τους επαγγελματίες, με τις πληρωμές να εκτελούνται άμεσα, ακόμα και χωρίς τη χρήση τηλεφωνικού αριθμού.

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Την ίδια στιγμή στην τελική ευθεία βρίσκεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα e-mail οι ενδιαφερόμενοι καλούνταν μέχρι και την 1η Απριλίου να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση από την οποία έχουν προμηθευτεί την ταμειακή τους μηχανή και, κατά περίπτωση, να κλείσουν ραντεβού σε ημερομηνία εντός του Απριλίου, για την αναβάθμιση της ταμειακής τους μηχανής και τη διασύνδεσή της  με το POS που διαθέτουν, ή να δηλώσουν ότι η ταμειακή μηχανή είναι διασυνδεδεμένη με εμπορικό/λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης (ERP). Σε αυτήν την περίπτωση, η υποχρέωση διασύνδεσης μεταφέρεται για τις 31.5.2024 ή για τις 30.6.2024 (με δήλωση ραντεβού που θα γίνει έως τις 31.5.2024).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ